Crostini de toamna cu smochine, fenicul, gorgonzola si nuci prajite

crostini

Toamna, frig, ploaie, nori, gri, e nevoie de ceva care sa imi schimbe putin aceasta dupa masa de octombrie; ceva puternic, intens, dulce, cald dar totodata racoritor, ceva vesel, ceva crocant…si uite asa au luat nastere acesti crostini speciali cu un gust puternic, intens de gorgonzola, cu dulceata smochinelor, calzi la propriu dar si de o culoare calda, cu gust racoritor de fenicul, cu nuci prajite crocante si pictati in culori vesele. Nu poate fi ceva mai potrivit pentru un aperitiv dintr-o dupa masa ploioasa de octombrie, serviti alaturi de un pahar cu un bun prosecco milezimat.  

Crostini de toamna cu smochine, fenicul, gorgonzola si nuci. Ingrediente (pentru 4 persoane):

– 1 felie de paine de tramezzini, cea dreptunghiulara lunga, alba subtire, fara coaja, tip toast
– 1 fenicul
– 1 smocchina
– 4-5 bucati de miez de nuca
– 1/4 de pahar de vin alb
– sare
– zahar brun
– piper
– 2 linguri abundante degorgonzola 
– ulei extravirgin de masline
Am taiat feniculul juliene si l-am calit cu un fir de ulei intr-o cratita. Am adaugat putin vin, am marit intensitatea focului. Dupa ce vinul s-a evaporat am adaugat smochina proaspata taiata cubulete. Am acoperit cratita si am last-o pe foc circa 5 minute. Am luat capacul, am amestecat si am adugat un varf de cutit de zahar brun, putina sare si piper. Intre timp am taiat patratele felia de paine si le-am tostat pe ambele parti pe o crepiera. Am prajit putin miezul de nuca si l-am taiat nu foarte marunt. Am uns fiecare patratel de paine cu cate o lingurita de gorgonzola, am pus deasupra o lingura din sosul meu de smochine si fenicul si cate o bucatica-2  de nuca prajita.

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram