Orecchiette cu pesto de dovlecel

Nu…nu mai am nicio sansa!!! Nu exista niciun remediu!! Nu mai este nimic de facut!  Nu reusesc sa imi explic felul in care s-a intamplat, nici cand s-a intamplat. Nu reusesc sa imi dau seama care a fost momentul fulminant…nu stiu cand si de unde a inceput totul…putea sa fie acea seara de luni la laboratorul de bucatarie, sau acea duminica de august in bucataria mea sau acea zi de sambata de septembrie in bucataria mamei mele, sau un alt moment, sau poate mai multe momente diferite puse impreuna…mh…nu as putea sa spun exact…cert este ca s-a intamplat.  
M-am indragostit…da…m-am indragostit de pasta proaspata, facuta in casa. Ador sa amestec ingredientele, ador sa o framant, sa simt catifelarea ei intre mainile mele, iubesc sa o privesc in timp ce se odihneste, iubesc sa o intind, sa o tai in diferite forme, imi place sa vad cum se ridica la suprafata, ii iubesc gustul.
In ultima vreme de abia astept sa am o jumatate de ora doar a mea, doar pentru mine pentru a fugi in bucatarie si a framanta.
Pentru astazi va propun  ORECCHIETE CU FAINA INTEGRALA SI PESTO DE DOVLECEL

 

ORECCHIETE CU FAINA INTEGRALA SI PESTO DE DOVLECEL

ORECCHIETE CU FAINA INTEGRALA SI PESTO DE DOVLECEL

ORECCHIETE CU FAINA INTEGRALA SI PESTO DE DOVLECEL. Ingrediente (pentru 2 persoane):

 
150 g de faina alba
50 g farina integrala
1 varf de sare
100 g de apa calduta
2 dovlecel
1/4 de usturoi
1 buchetel de busuioc
15 g seminte de brad
15 g nuci
1 mana de branza peccorino razalit (sau parmezan)
4-5 rosioare micute
ulei extravirgin de masline

ORECCHIETE CU FAINA INTEGRALA SI PESTO DE DOVLECEL. Procedura

Pe un plan de lucru, am amestecat fainele intre ele, am adaugat sarea si apa, am adaugat apa si am framantat bine pentru circa 10-15 minute, dupa cae am pus aluatul intr-un prosopo de bucatarie umezit si l-am last sa se odihneasca pentru aproximativ 30 de minute. 
Intre timp am taiat dovleceii verzi in cubulete, pe care le-am prajit cu un fir de ulei. Intrun robot de bucatarie am pus impreuna dovleceii, samburii de brad, nucile, usturoiul, branza peccorino, busuiocul si 2 linguri de ulei extravirgin de masline. Am tocat marunt si iata pesto-ul meu gata.
Am inceput sa pregatesc orecchiettele: am rupt o bucatica din aluat si l-am alungit pana a obtine un cilindru de grosimea unui pix. L-am taiat in bucatele de circa 1 cm lungime. Cu varful rotund a unui cutit am alungit fiecare bucatica de aluat pe planul de lucru astfel incat sa obtin o forma de scoica. Fiecare scoica am pus-o pe varful degetului mare si am alungit-o inspre partea posterioara pentru a lua forma unei urechiuse. Le-am asezat una langa alta pe planul de lucru si le-am lasat sa se odihneasca pentru alta jumatate de ora(se pot pregati dimineata pentru a le fierbe apoi la pranz sau chiar de seara pentru pranzul de a doua zi).

Le-am fiert in apa sarata. Intro tigaie am calit putin rosioarele taiate cubulete cu un fir de ulei. Am adaugat pesto si pentru a-i da putina cremozitate in plus am adaugat si un polonic din apa in care am fiert urechiusele(apa ma ajuta si sa leg mai bine sosul pastelor) apoi am adaugat si urechiusele. Am amestecat si am servit.

Author: Greta

Share This Post On

2 Comments

  1. | Attractive section of content.| I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts.| Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

    Post a Reply

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram