Vecio Fritolin- o osterie a Venetiei demna de luat in seama

Plimbandu-te pe calele din Venetia, in apropierea podului Rialto, vei da peste acest loc. Vazut de afara nu iti spune absolut nimic, cel putin nimic in plus fata de cealata multitudine de osterii ale Venetiei.
Nici macar dupa ce intri nu iti schimbi imediat impresia: o simpla osterie, nimic mai mult.
Personalul foarte dragut, glumet, dar nici asta nu este ceva deosebit pentru osteriile din Venetia. Este ceva normal sa fii primit bine, sa te faca sa te simti ca acasa.
Doar in momentul in care vezi pietantele lor incepi sa intelegi despre ce este vorba, incepi sa intelegi ca se vorbeste de bucatarie la nivel inalt, o bucatarie care mentine cu maiestrie traditia bucatariei venetiana revizitata cu eleganta, creativitate si legeritate. Vorbim despre o bucatarie in care se folosesc doar produse de o calitate superioara (nu am cuvinte sa va descriu gustul straciatelei de burata sau a ansoaurilor), produse ce se achizitioneaza zilnic din piata Rialto – asa cum ne-a povestit chef Daniele Zennaro si ce vin apoi pregatite cu multa pasiune.
Totul se pregteste in acea bucatarie. Nimic nu se cumpara deja pregatit: pasta, deserturile (extrem de bune, divine), paine, grisine.

 

Descoperirea mea are un nume: Vecio Fritolin!!

Vazand numele acestui local – Vecio Fritolin (in dialectul venetian Vechea friptorie)- si stiind ca traditia sa este aceea de friptorie unde intra o multime de turisti intra pentru a-si lua cu ei “scartosso ” (conul) de peste fript,  ma asteptam sa simt acest lucru si in atmosfera. Ma asteptam sa simt un miros greoi de friptura, dar mireasma era aceea a unui restaurant elegant.

 

 

 

foto[1]veve1ve6 ve1.

 

Recomand tuturor iubitorilor de buna bucatarie acest loc din frumoasa Venetie.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram