Am asa de multe sa va spun

Gata!!! S-a incheiat!!! Acum am diploma de bucatar!!!

A fost greu, dureros, uneori pana la sange, alteori epuizant pana la tremur necontrolat, dar frumos. Nu as putea nici macar descrie cat de frumos; in orice clipa as incepe-o de la capat.

Am invatat asa de multe. Am trait asa de multe si de abia astept sa impartasesc totul cu voi, sa impartasesc cu voi cunostintele adunate, retetele incercate in aceasta perioada, a caror poze se intampla de multe ori sa le public pe social networkuri, iar apoi sa nu mai reusesc sa gasesc sub nicio forma un moment in care sa va scriu reteta.

Acum a venit momentul sa va dau totul, sa impartasesc cu voi pasiunea acumultata in acest timp. Daca la inceput iubeam bucataria, acum sunt INDRAGOSTITA TOTAL, fara scapare, o divinizez, e totul, ma lasa fara respiratie …

Nuuuu!!! Toata experienta aceasta a fost mult prea mult pentru mine, mult peste sperantele mele, peste asteptarile mele. Nu o sa am vreodata cuvinte sa ii pot multumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce m-a facut sa traiesc in acest interval de timp. Am avut ocazia sa acumulez atatea si atatea informatii de gastronomie si nu numai de la niste oameni deosebiti, profesorii de la Dieffe, care ne-au fost alaturi din prima clipa si pana in ultima si care stiu ca imi vor fi mereu alaturi oridecateori voi avea nevoie. Am avut ocazia sa fac practica intr-un restaurant stelat (Dumnezeule pentru mine era deja prea mult doar faptul ca am vazut acele bucatarii- va imaginati ce a insemnat sa lucrez alaturi de acei oameni, alaturi de unii dintre cei mai buni bucatari ai lumii, genii – le doresc tot binele din lume si nu imi vor ajunge zilele sa le pot multumi pentru tot – ar fi de scris despre ei asa de mult, dar va promit ca intr-o zi va voi descrie mai cu amanunt experienta de acolo pentru ca merita); sa cunosc si sa traiesc zi de zi alaturi de familia Alajmo- una dintre cele mai importante familii de restauratori din lume, familie ce mi-a devenit o familie.

Am reusit sa imi fac o multime de prieteni, dintre colegii de scoala si de stagiu (prieteni de care nu as dori ca viata sa ma desparta vreodata – persoane deosebite, ce mi-au fost alaturi in momente dificile si foarte dificile, in momente de stres maxim sau de bucurie si pe care le iubesc din toata inima).

Am ajuns sa ma conving ca cea mai mare valoare umana este bunatatea, seninatatea, iubirea si ca exista o multime de oameni buni, care nu cunosc invidia, concurenta fara sens, care inteleg ca in fata celui de sus suntem toti egali, care stiu sa iubeasca – isi iubesc viata, iubesc ceea ce fac, nu sunt frustrati, nemultumiti si atunci nu au de ce sa scuipe peste altii.

Am invatat ce inseamna o brigada, ce inseamna sa muncesti in echipa, sa te bazezi pe altul si altul pe tine.

Da !!! A fost incredibil!!! A fost de nedescris !!!

Imi pare rau ca blogul meu a fost putin neglijat in aceasta perioada, dar acum sunt aici cu voi si sunt decisa sa recuperez timpul pierdut, sa va dau retetele datorate si sa gatim impreuna zi de zi.

chef chef1 chef2

Author: Greta

Share This Post On

31 Comments

  1. Cara, belĂ­ssimo! Molto orgogliosa! Auguroni!!!

    Post a Reply
    • Grazie amore mio. Grazie dal cuore per tutto e prima di tutto per esistere e per la tua amicizia.

      Post a Reply
    • Multumesc mult Simona. Mult succes iti doresc si eu

      Post a Reply
    • Iti multumesc Cristina. Te astept mereu pe site-ul meu. Daca ai nelamuriri cu privire la retete sau ai nevoie de noi idei de a-ti cuceri oaspetii, sunt mereu la dispozitie. Te pup

      Post a Reply
  2. Buna Greta! Nu ne cunoastem dar ma bucur pentru tine si se vede ca pui pasiune in ceea ce faci, lucru esential pentru a avea succes in aceasta meserie. Doar ca greul de acum incepe, stres, nopti pierdute, zile intregi inchisa intre 4 pereti, sarbatori si aniversari petrecute in bucatarie si lista poate continua. Dar asta presupune meseria de bucatar si trebuie sa faci compromisuri pentru a merge inainte. Aceste lucruri nimeni nu le arata la televizor dar probabil ai avut ocazia sa le vezi si sa le traiesti daca ai facut practica in restaurante. Iti doresc sa gasesti un loc de munca unde sa fii apreciata pentru abilitatile tale, sa lucrezi cu oameni seriosi si competenti care sa nu profite de tine. Cum zic italienii… “in boca al lupo”

    Post a Reply
    • Multumesc Paul. Iubesc intradevar tot ceea ce este legat de bucatarie. Ai dreptate! este greu! Pana ce nu esti acolo nu iti poti nici macar imagina. Sau poate iti imaginezi, dar e altfel cand o simti pe pielea si oasele tale, dar stii ce e dragut? Ca uneori dupa 16-17 ore de munca dura, sambata noaptea, cand toata lumea se distreaza, stiam catrebuie sa ajung de urgenta acasa, sa imi fac dusul si sa ma pun la somn pentruca a doua zi ma astepta un ritm identic de munca, iar eu nu puteam inchide ochii pentru ca aveam gura pana la urechi, intr-un suras larg, plin de satisfactie. E superb, dar sunt convinsa ca acest lucru se intampla in orice meserie pecare o iubesti cu toata inima. Mi-ar placea sa stiu mai multe si despre tine. Imi imaginez ca ai ceva experienta in aceasta meserie.

      Post a Reply
    • Iti multumesc Ramona. Sa dea Dumnezeu . Te puo

      Post a Reply

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram