Risotto cu sfecla rosie si fonduta de gorgonzola

Ideea acestui preparat vine din bucataria restaurantului stelat La Montecchia, Selvazzano Dentro Padova, restaurant in bucataria caruia eu am avut marea onoare sa fac practica, restaurant pe care eu il recomand cu cea mai mare incredere tuturor celor care apreciaza bucataria de calitate, restaurant caruia ii voi dedica un articol aparte, articol in care as vrea sa va povestesc ce se intampla cand faci din pasiune un mod de a trai.

Dar sa trecem la reteta noastra: Risotto cu sfecla rosie si fonduta de gorgonzola

Risotto cu sfecla rosie si fonduta de gorgonzola

Risotto cu sfecla rosie si fonduta de gorgonzola. Ingrediente (pentru 4 persoane):

 

– 320 g orez carnaroli

– 1/2 pahar de vin alb

– 2 sfecle rosii fierte

– unt

– parmezan

– 200 g gorgonzola (cea dulce, cremoasa)

– 50 g lapte

– 1 litru de supa pe baza de legume

 

Risotto cu sfecla rosie si fonduta de gorgonzola. Procedura

 

Mai intai am pregatit supa cu 1 ceapa, 2 morcovi, 1 telina si 2 litri de apa.

Am taiat cuburi sfecla deja fiarta si am frulat-o; am incalzit-o pe abur si am mentinut-o calda.

Apoi am pus o cratita pe foc si am adugat orezul; am lasat sa se incinga orezul, pana ce atingandu-l cu mana il simteam fierbinte. Am adaugat vinul si am lasta sa se evapore. Am inceput sa adaug supa fierbinte, cate un polonic – 2 si  sa amestec usor (supa se tine pe foc mic). Sfatul meu este sa nu amestecati foarte des, pentru a nu stresa alimentul (la inceput nici nu este necesar sa amestecati foarte des), dar fiti foarte atenti sa nu vi se prinda orezul de cratita. Am adugat sare. Dupa circa 5 minute am adaugat sfecla rosie calda si am amestecat. Am continuat sa adaug supa si sa amestec pana ce orezul era fiert al dente. Am luat orezul de pe foc, l-am reglat de sare ; am adaugat putin unt, 2 linguri de parmezan si am amestecat. Orezul trebuie sa aibe o textura cremoasa.

Intre timp intr-o cratita am pus branza gorgonzola taiata cubulete impreuna cu laptele si le-am lasat la foc mic circa 5 minute amestecand din cand in cand pana ce branza si laptele s-au amalgamat.

Am servit risotto cu fonduta de gorgonzola deasupra.

 

 

 

 

Author: Greta

Share This Post On

1 Comment

  1. Vai, ce-mi pare rau ca nu ai publicat reteta cateva zile in urma – aveam sfecla rosie si nu stiam ce sa fac cu ea :D. Pana la urma am pregatit un “bors rosu” cum se face pe la noi si a iesit extraordinar dar orezul imi place si mai mult, in special cum il pregatesc italienii. Te invit sa-mi vizitezi blogul (http://lumesievenimente.blogspot.com/) si, daca vrei, sa facem schimb de link-uri (http://lumesievenimente.blogspot.com/p/parteneriate.html) sau chiar de guest post. Ce zici?

    Post a Reply

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram