Supa crema de dovleac

Este vineri. Drept urmare, asa cum v-am promis va dau o noua reteta de postSupa crema de dovleac

 

Supa crema de dovleac. Ingrediente (pentru 2 persoane):

 

– 400 g de dovleac

– 200 g de cartofi

– rozmarin

– cimbru

– salvie

– 1/2 praz

– ulei extravirgin de masline

– sare

-piper

– scortisoara

– 2 felii crocante de orez expandat

– 1 litru de supa de legume

 

Supa crema de dovleac. Procedura

Am pregatit mai intai supa de legume cu 1 ceapa, 2 morcovi, 1 tulpina de telina si putina sare si am tinut-o la foc incet.

Am curatat dovleacul, l-am spalat si l-am taiat cubulete. Am procedat la fel cu cartofii.

Am taiat prazul rondele subtiri si l-am pus la calit cu putin ulei intr-o cratita. Am adaugat dovleacul, cartofii, o ramurica de rozmarin, cimbru si salvie. Am sarat putin. Am adaugat supa astfel incat sa acopar bine totul si am lasat sa fiarba. Controlati din cand in cand cartofii si dovleacul si mai adaugati supa.

Cand ingredinetele mi-au rezultat bine fierte si supa a scazut,am trecut compozitia intr-un blender sau mixer si am mixat pana am obtinut o crema. Am pus crma din nou in cratita si am pus-o pe foc. Am reglat preparatul de sare, piper si am adugat putina scortisoara. Am servit cu scortisoara deasupra si cu bucatele de felii de orez expandat pe care le-am prajit inainte intr-o tigaie neaderenta fara ulei.

Este foarte buna supa de dovleac servita si cu amaretti zdrobiti deasupra, dar atunci iesim din categoria retete de vineri :)

 

supa-crema-de-dovleac

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram