Meniul meu de Pasti

Zboara timpul si ne apropiem de sarbatorile pascale. A mai ramas mai putin de o luna. Cand eram mica, mama deja in acaesta perioada isi scoatea la lumina caietele sale ingalbenite cu retete de prajituri si incepea sa le consulte. Spunea mereu: “Anul acesta nu fac decat 2-3 prajituri” , 2-3 nu erau niciodata , poate 2-3 peste limita normala :). Pleca cu o lista de 2-3 apoi infiecare saptamana mai apareau pe lista cate 1-2 in plus. Oricum toata acea pregatire, asteptare, planificare aducea un plus de magie sarbatorii Pastelui.

Acum, eu ma gasesc in aceeasi situatie, inainte cu o luna de Paste, de Craciun incep sa imi stabilesc meniul si mai adaug si mai inlocuiesc si mai modific o reteteta si mai fac o proba…trebuie sa fie totul perfect.

Pentru anul acesta am incheiat aseara o schita de meniu si vreau sa o impartasesc cu voi, asa anul incesta ne pregatim impreuna, facem probele de meniu impreuna. Va dau astazi meniul si pana la Paste incerc sa va dau reteta fiecarui preparat, imediat dupa ce am incercat-o.

 

Meniul meu de Pasti:

Aperitiv:

  •  Tort pascal tipic italian
  • Ousoare de branza aromate

Felul intai:

  • Crema de sparanghel cu crumbel de carbonara

Felul doi:

  • Costite de miel in crosta de fistic cu pireu de anghinare si pecorino
  • Ou crocant cu cicoare pentru cei care nu se simt pregatiti sa treaca la carne dpa perioada de post

Desert:

  • Pasca
  • Pastiera napoletana

 

masa de Pasti

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram