Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc

Reteta de astazi este specifica zonei Liguria din Italia, unde poarta numele de “farinata di ceci”; este foarte gustoasa, usor digeribila dar si energetica, nautul in sine fiind foarte plin de proteine. Aceasta reteta se realizeaza din faina de naut, care se obtine macinand semintele uscate de naut.

Faina de naut este bogata in minerale, Ceci e Farina di Ceci
calciu, f
calciu, fosfor, fier, proteine vegetale, fibre, vitamine din grupul B, C si E. Din bucataria mea este nelipsita aceasta faina deoarece o folosesc la mai multe preparate.

Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc. Ingrediente:

 

200 g faina de naut

600 ml apa

2 linguri de ulei extravirgin de masline

sare

1 fir de rozmarin

50 g stracchino sau o alta branza moale si cremoasa

pesto de busuioc

 

Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc. Procedura:

 

Am cernut faina. Am adaugat lent apa amestecand incontinu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat un varf de cutit de sare si uleiul. Am lasat sa se odihneasca (intre 12 si 24 de ore) – eu am facut compozitia seara si am pregatit placinta a doua zi dupa masa.

Inainte de a pregati placinta am eliminat spuma ce s-a format la suprafata. Am adaugat rozmarinul tocat marunt si am amestecat. Intr-o crepiera unsa cu putin ulei am pus cu polonicul compozitia mea formand o clatita grosolana. Am lasat-o sa se rumeneasca pe o parte. Apoi, cu ajutorul unei palete din silicon si cu un capac de cratita am intors-o pe cealalta parte si ma copt-o. Am adaugat cu 2 minute inainte de o lua de pe foc cateva lingurite ici colo de branza si de pesto de busuioc.

 

Placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc. Note:

 

Se poate face si la cuptor si este si in acel caz foarte buna (o sa va dau cat de curand reteta. Este foarte buna si daca adaugam in interior ceapa sau alte legume.

placinta de naut cu stracchino si pesto de busuioc

 

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram