Reteta de vineri- Prajitura cu foi de bulion, dulceata si crema de gris cu lamaie

Eu cand ma indragostesc, iubesc pana la epuizare si nu ma satur; cand imi place ceva, ma refer la un obiect vestimentar si il vreau si reusesc sa il am il folosesc si cu cat il port mai mult cu atat il ador mai mult. Cand imi place un gust vreau sa il simt mereu si mereu si nu ma mai satur si cu cat il simt mai mult cu atat imi place mai mult. Pentru mine ceea ce iubesc, ce imi place nu se poate demoda. Probabil cu timpul ii aduc unele modificari, il imbunatatsec, il prezint intr-un alt fel, il imbin cu ceva nou, cu ceva divers dar nu ma pot opri din a-l adora.

Astazi pentru “Reteta de vineri” am decis sa va dau o reteta veche, care odata era foarte la moda si care pentru mine este si acum foarte actuala, un desert, o prajitura, o reteta a mamei mele, pe care si ea a mostenit-o de la bunica si pe care sper sa o fac intr-o buna zi si impreuna cu fetita sau de ce nu si cu nepoata mea.

 

Prajitura de post cu foi de bulion. Ingrediente:

Pentru foi:

– 10 linguri de zahar praf

– 10 linguri de bulion

– 10 linguri de ulei

– 1 lingura de bicarbonat stins cu zeama de lamaie

– faina cat cuprinde

Pentru crema:

-250 ml apa (cand nu o vreti de post se poate inlocui apa cu lapte)

-5 linguri de gris

-200 g de zahar

– 150 g margarina (daca nu o vreti de post puteti folosi unt)

– 1 lamaie

– 1 borcan de dulceata (recomand cea de prune, eu de data aceasta am folosit de afine)

 

Prajitura de post cu foi de bulion. Procedura

 

Am amestecat ingredientele lichide pentru foi impreuna cu zaharul, am adaugat bicarbonatul stins si faina si am framantat aluatul. L-am impartit in patru si am intins patru foi pe care le-am copt pe dosul unei tavi.

Intre timp am pus apa la fiert cu zaharul. Am adaugat in ploaie grisul si am amstecat pana ce acesta s-a fiert. L-am lasat sa se raceasca amestecand din cand in cand. Am daugat margarina la temperatura camerei taiata in cubulete marunt si am mixat bine totul. Am adugat coaja de lamaie rasa si sucul de la o lamaie si am amestecat.

Am uns prima foaie cu jumatate din crema, am pus-o deasupra pe a doua, am uns-o cu dulceata. Intre a treia si a patra am intins restul de crema si am dat prjitura la rece. Eu am montat-o seara si am taiat-o dimineata la micul dejun dupa ce am pudrat-o deasupra cu zahar pudra.

prajitura cu foi de bulion si crema de gris prajitura de post

Prajitura cu foi de bulion

Prajitura cu foi de bulion

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram