Passatelli cu crema de spanac si curry- Bine ai venit primavara

In sfarsit am trecut din nou la ora de vara….ma simt in siguranta. Incep sa zambesc, sa prind viata, incep sa am nevoie de culoare. Simt primavara in aer. De aceea astazi va pregatesc ceva plin de culoare, plin de verdeata:

PASSATELLI CU CREMA DE SPANAC SI CURRY

Passatelli sunt un tip de paste specific zonei Emiglia Romagna din Italia, care se pregatesc dintr-un amestec de pesmet si parmezan ras. Aluatul se pune intr-un fel de mini sita, este presat si prin gaurile sitei, cu un diametru de circa 4mm, vor iesi spaghete, care sunt taiate cu un cutit astfel incat sa aibe o lungime de circa 4 cm. Toata aceasta operatiune se face deasupra oalei cu apa ce clocoteste, drept urmare passatelli vor cadea direct in apa sarata. In lipsa instrumentului despre care spuneam se poate folosi un zdrobitor de cartofi (eu asa fac)

Instrument passatelli

Instrument passatelli

Zdrobitor de cartofi

Zdrobitor de cartofi

 

 

 

 

 

 

Passatelli cu crema de spanac si curry. Ingrediente:

Pentru passatelli:

  • 150 g parmezan ras
  • 150 g pesmet
  • 3 oua
  • sare
  • nucsoara
  • coaja rasa de la o lamaie bio

Pentru crema de spanac:

  • 200 g spanac (eu aveam spanac congelat)
  • 100 ml lapte
  • 100g urda /ricotta
  • sare
  • piper
  • curry
  • 1 catel de usturoi

 

Passatelli cu crema de spanac si curry. Procedura:

 

Mai intai am pregatit crema de spanac astfel: am dezghetat spanacul, l-am scurs de apa. Am incins putin ulei intr-o tigaie impreuna cu un catel de usturoi intreg. Am adaugat spanacul si l-am tras putin in tigaie. Am eliminat usturoiul, am sarat, am adaugat laptele si ricotta si am frulat bine. Am adaugat praful de curry, piper si am amestect. Trebuie sa iasa o crema de o densitate medie.

Pentru passatelli am amestecat bine toate ingredientele, obtinand un aluat umed (mare atentie !!! nu il lasati sa se usuce pentru ca riscati sa vi se imprastie aluatul cand il puneti in apa). Intr-o oala am pus apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba, cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi (asa cum am explicat mai sus) am facut spaghetele mele direct in apa ce fierbea. Cand passatelli au venit l-a suprafata i-am scos cu o paleta si i-am pus in tigaia cu sos de spanac.

Am amestecat si am servit cu petale de pecorino invechit cu aroma de para. Petalele de branza le obtin ajutandu-ma cu un instrument de curatat cartofii.

 

Passatelli cu crema de spanac si curry

Passatelli cu crema de spanac si curry

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram