Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Pentru meniul meu de Paste propun pentru felul unu aceasta supa crema de sparanghel, reteta care imi apartine si care mie imi place foarte mult.

 

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou. Ingrediente (pentru 2 persoane ):

– 400 g de sparanghel verde

-1/2 ceapa alba

-1 cartof

– 2 linguri de orez

– sare

– ulei de masline extravirgin

– 2 galbenuse de ou

– 100 g bacon

– 4-5 biscuiti sarati cu cereale sau taralli

– 50 g pecorino ras

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou. Pregatire

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului este mai groasa aceasta trebuie curatata de coaja. Am curatat si cartoful si l-am taiat cubulete si ceapa pe care am taiat-o marunt. Am pregatit intr-o olisoara putina supa de legume cu un morcov, jumatate de ceapa si o telina.

Am calit ceapa cu o lingura de ulei, am adaugat cartoful, orezul, sparanghelul, am amestecat si le-am lasta putin sa se inabuse. Am adaugat supa astfel incat sa acopar bine totul si am lasat sa fiarba circa 20 de minute cu capacul pus, pana ce scade (ramane un fel de ciorba foarte groasa). Am scos partile terminale ale sparanghelului, cele de sus, si le-am lasat deoparte. Am adaugat sare in supa si am frulat bine totul cu un mixer vertical pana ce supa mi-a devenit o crema catifelata.

Intre timp am taiat fasii subtiri baconul si l-am prajit intr-o tigaie fara ulei (doar in grasimea lui). L-am scos pe o hartie absorbenta si grasimea ramasa am adaugat-o intr-o cratita cu cele 2 galbenusuri si cu putina apa  (care ma ajuta sa incetinesc puterea de coagulare a galbenusului de ou). Am amestecat bine si am pus aceasta cratita pe bain marie continuand sa amestec pana ce am obtinut o crema densa. Am luat de pe foc si am adugat branza de tip pecorino rasa marunt; am amestecat energic. In tigaia in care am pregatit baconul am adaugat putin unt si am tostat biscutiii maruntiti in mod grosolan. am adaugat baconul si sparanghelul tinut deoparte si am amestecat.

Am servit supa crema de sparanghel decorata cu crema de ou si cu crumbelul de biscuiti si bacon.

Am folosit aceleasi ingrediente si pentru condimentarea unei farfurii de spaghete compunand astfel preparatul: pe fundul farfuriei 2 linguri de crema amestecata cu putina branza Philadelphia si deasupra spaghetele amestecate cu crumbel si cu un fir de ulei.

Supa crema de sparanghel cu crema de ou si crumbel de bacon

Supa crema de sparanghel cu crema de ou si crumbel de bacon

supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou spaghete in culori de primavara

 

 

Author: Greta

Share This Post On

2 Comments

  1. Tare buna trebuie sa fie! Imi place sparanghelul, am si eu vreo trei retete in asteptare cu el 😉

    Post a Reply
    • Sie eu ador sparanghelul, atat cel alb cat si cel verde, iar aici in zona in care locuiesc eu se cultiva f mult. Este cunoscut la nivel mondial sparanghelul de Bassano

      Post a Reply

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram