Escalop de piept de pui cu marsala si salata de fenicul cu portocale

Discutam intr-o zi cu colegii mei de la scoala de bucatarie despre mancaruri care te fac sa iti pierzi mintile, mancaruri pe care atunci cand le ai in fata intampini o oarecare dificultate in a te opri din mancat, mancaruri care iti creeaza o anumita stare de confort, de euforie. Fiecare o are sau le are pe ale lui. Vorbim de gusturi, mai mult sau mai putin ciudate. Este interesant de abordat acest subiect. Poti afla multe despre cei care te inconjoara.

Incepusem sa va povestesc desprea asta pentru ca una dintre colegele mele, care de altfel imi este si foarte draga, imi spunea ca ei ii place la nebunie escalopul de piept de pui cu marsala. Mi-a starnit curiozitatea. Cum eu nu mai mancasem pana in acea clipa acest preparat, l-am incercat; intr-o varianta ce-i drept putin modificat pentru ca eu am adaugat si cateva stafide sa ii dau preparatului o noua consistenta.

Escalop de piept de pui cu marsala si salata de fenicul cu portocala. Ingrediente (pentru 2 persoane):

– 250 g piept de pui

– 2 linguri de faina

– sare

– piper

-1/2 pahar de marsala

– stafide 10-15

– putin unt

– 1 fenicul

– 1/2 portocala

– otet balsamic

 

Escalop de piept de pui cu marsala si salata de fenicul cu portocala. Pregatire:

 

Am pus la inmuiat stafidele in apa. Am spalat pieptul de pui si l-am taiat felii subtiri. Le-am batut cu un batator de carne. Le-am sarat putin si le-am trecut bine prin faina. Am eliminat faina in exces. Am pus intr-o tigaie putin unt, l-am topit si am pus in tigaie feliile de pui. Le-am prajit cam 5-6 minute pe parte, pana ce prind culoare apoi am stins totul cu marsala. Am adaugat stafidele si am continuat coacerea alte 5 minute.

Am taiat intre timp feniculul felii eliminand partea externa daca aceasta rezulta dura. Am decojit o portocala si am taiat-o felii pe care le-am amestecat cu feliile de fenicul. Am sarat si am daugat putin ulei de masline extravirgin si putin otet balsamic.

 

Escalop de piept de pui cu marsala si salata de fenicul cu portocale Escalop de piept de pui cu marsala, salata de fenicul cu portocale

Author: Greta

Share This Post On

3 Comments

    • Buna Cristina. Poate fi inlocuit Marsala cu suc de portocale sau cu un vin alb, sau in cazul acesta ar merge si cu un otet balsamic. Te pup si sa imi scrii ce ai ales.

      Post a Reply

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram