Masa de Paste – costite de miel in crusta de fistic si pireu de anghinare

Am intrat in saptamana Pastilor. Mai este putin si ne apropiem de marea sarbatoare a Invierii. Mai este putin si vom lasa LUMINA sa patrunda in sufletele si in casele noastre.

In meniul propus de mine pentru masa de Paste era si aceasta reteta, pecare v-o recomand cu mult drag.

 

Costite de miel in crusta de fistic cu pireu de anghinare. Ingrediente (pentru patru persoane):

-8 costite de miel

– 100 grame de fistic decojit

– 15 g pecorino romano

– pesmet

– sare

– 2-3 linguri de mustar pe care eu le-am amestecat cu un strop de tabasco, un strop de salsa worchester

– 2 anghinare

– 1 cartof

– putin unt

– lapte

– 1 lingura de smantana sau branza de tip philadelphia

– ulei de masline extravirgin

– rozmarin proaspat

c

Costite de mielv in crusta de fistic cu pireu de anghinare. Pregatire:

Am tras la tigaie pentru 2 minute anghinarele pe care intai le-am curatat eliminandu-le frunzele mai tari, varfurile petalelor si puful interior si le-am taiat felii pe care le-am pus in apa cu lamaie. Am adugat la anghinare un cartof curatat, spalat si taiat cubulete. Am tras totul la tigaie, am sarat si am acoperit cu cupac. Dupa alte 2 minute am adaugat 2 polonice de apa calda (daca aveti supa de legume facuta de voi, in casa puteti adauga supa in loc de apa) si am last pe foc mic. Intre timp am curatat carnea de miel si am taiat costitele de care aveam nevoie. Le-am sarat usor si le-am tras  la tigaie cu un fir de ulei si o ramura de rozmarin cate 3-4 minute pe parte, depinde si de marimea costitelor.

Le-am uns apoi cu mustarul pregatit asa cum v-am scris in ingrediente. Am tocat marunt cu un mixer fisticul si l-am amestecat cu pesmet si cu pecorino ras marunt.

Am trecut costicinele prin aceasta panature si le-am pus intr-o tipsie pe care am dat-o la cuptor la 180 grade , preincalzit pentru 4-5 minute.

Cand mi-a scazut apa de pe anghinare le-am pus impreuna cu cartoful intr-un pahar pentru mixat. Am adaugat putin unt, putin lapte si putina branza proaspata (eu robiola de data aceasta) si am frulat bine totul cu un mixer vertical, obtinand un pireu.

Am servit costitetle pe un pat de pireu de anghinare.

costite de miel

costite de miel

costite miel

costite de miel in crusta de fistic cu pireu de anghinare

costite de miel in crusta de fistic cu pireu de anghinare

 

 

 

 

 

 

 

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram