Paste cu crema de fenicul

Am nevoie de primavara! Am nevoie de soare! Am nevoie de culoare! de verde! de noi provocari, de realizari, de certitudini, de siguranta, de un drum al meu. Am nevoie de viata. Asta se simte si in ceea ce gatesc. As pune cel putin un strop de verde -de speranta, de viata–  in orice, in oricare farfurie. E pentru mine acel verde si pentru sufletul meu.

Reteta de astazi are si ea parte de putin verde. Va pregatesc:

RIGATONI CU CREMA DE FENICUL. Ingrediente (pentru 4 persoane):

– 360 g de rigatoni sau alte paste scurte

– 2 -3 feniculi

– 1/2 ceapa alba

– 1 cartof

– 1 morcov mic

– 1/2 tulpina de telina

–  ulei de masline extravirgin

– sare

– piper

– putin unt

 

Rigatoni cu crema de fienicul. Pregatire:

In cazul in care nu veti pregati aceasta reteta intr-o zi de post, adaugati la lista de ingrediente si 1 iaurt si putin a branza tip cascaval.

Curatati mai intai ceapa, cartoful, morcovul si telina. Le spalati si le taiati in cuburi grosolane si le puneti sa fiarba in apa cu sare. Odata fierte le scurgeti de apa si le tineti deoparte. Supa obtinuta nu o auncati pentru ca va va fi utila mai incolo.

Intre timp curata-ti feniculul si il taiati felii. Incingeti intr-o tigaie putin unt si putin ulei si trageti feniculul la tigaie. Adugati 2 polonice de supa si lasati veniculul pe foc pana ce se inmoaie. Adaugati si celelalte legume fierte si frulati totul. Sarti daca mai este nevoie si daca nu tineti post mai daugati 2-3 linguri de iaurt; amestecati.

Fierbeti intre timp pastele  in apa sarata si cand sunt al dente scurgeti-le si puneti-le in sos. Amestecati.

Serviti pastele cu putin piper deasupra, cateva frunzulite de frunze de fienicul si  fistic tostat in tigaie sau in cuptor si taiat grosolan (mi-a placut ideea de a abina la aceaste paste cremoase crocantetea fisticului. Daca nu sunteti in ziua de post puteti adauga si cateva feliute subtiri de branza taiate cu ajutorul ustensilei de curatat cartofi.

paste cu crema de fenicul

paste cu crema de fenicul

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram