Risotto cu capsuni

Probabil vi se parea ciudata aceasta reteta, dar tot ce va pot spune este sa o incercati inainte de a expune orice idee preconceputa si o sa vedeti ca o sa va placa.

Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu se topeasca dupa capsuni. Sunt dementiale. Pe langa faptul ca sunt de o frumusete unica, au si un gust deosebit si sunt foarte bogate in vitamin C (Stiati ca circa 5 capsuni contin aceeasi cantitate de vitamin C ca si o portocala?), dar si in acid folic, motiv pentrui care sunt numite si “fructul tineretii”. Eu le ador. De aceea primavera le cumpar mereu (sau mi le trimite mama, direct din gradina). Imi place sa le mananc proaspete, imi plac cu spuma de ou, cu frisca, in inghetata, imi plac in pancake-uri, in tarte, imi place sa fac cheesecake de capsuni sau tiramisu de capsuni, dar imi plac si in salata cu rucola si otet balsamic sau intr-un simplu risotto ca si cel din reteta de astazi.

 

Risotto cu capsuni. Ingrediente (pentru 2 persoane):

 

– 160 g orez de tip carnaroli

– 250 g de capsuni

– 100 g pecorino romano invechit cu un gust puternic, sa contraste cu aciditatea capsunilor si cu dulceata acestora

– sare

– ulei de masline extravirgin

– putina curcuma

– supa de legume

– 1/2 pahar de vin alb

Risotto cu capsuni. Pregatire:

Pregatiti mai intai o supa de legume cu putina telina, o ceapa, un morcov.  Intr-o cratita incalziti un fir de ulei si incingeti bine orezul. Adaugati jumatate de lingurita de curcuma. Stingeti cu vin alb si lasati sa se evapore. Incepeti sa adaugati supa de legume si mestecati usor sa nu se prinda orezul de fundul cratitei sau de margini. Adaugati sare. Cand bobul de orez incepe sa se umfle (cam la jumatatea timpului de coacere) incepeti sa adaugati capsunile pe care le-ati frulat inainte cu un blender orizontal.

Continuati sa adaugati supa si pireu de capsuni pana ce orezul este gata. Stingeti focul. Mai adaugati sare daca mai este nevoie. Puneti putin unt si pecorino si saltati orezul. Lasati orezul sa se odihneasca 2 minute si serviti cu o capsuna proapspata deasupra si cu putin mac, care ii va da risotto-ului si o nota de crocant.

Risotto cu capsuni. Nota bene:

Atunci cand cumparati capsuni fiti atenti sa aiba codita inca legata de fruct.

Risotto de mai sus este o interpretare a mea. Risotto cu capsuni in mod classic se face cu ceapa calita, orez, se stinge cu vin, se adauga capsunile taiate marunt si la final se adauga putin unt si parmezan.

 

risotto cu capsuni

risotto cu capsuni

Author: Greta

Share This Post On

4 Comments

  1. Yumiiiiii, eu chiar ma topesc dupa capsuni fiind preferatele mele. Mersi pt reteta, sigur am s-o incerc. Am devenit lacto-vegetariana de un an si chiar ma uit dupa retete pt mine (sunt singura din familie care nu mai maninca carne) care sa completeze celelalte mese din zi, in afara de shaek-urile de la Usana :)))

    Post a Reply
    • Buna Cristina. Si mie imi plac capsunile. Felicitari pentru alegerea ta. Esti binevenita mereu pe site. Vei gasi multe retete fara carne aici. Te pup

      Post a Reply
  2. Buna pagina. Super continut, la fel si design. Intr-un cuvant, aveti un site cu care va puteti mandri!

    Post a Reply

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram