Tort de ciocolata cu crema de fistic

Iata in sfarsit si reteta mult promisa a tortului de ciocolata cu crema de fistic. Stiu ca o promisesem de ceva timp, dar sunt in continua lupta cu timpul.

Tort de ciocolata cu crema de fistic. Ingrediente:

 

Pentru blat:

-4oua

-120 g de zahar

-120 g de faina

– 150 g de unt

-205 g de ciocolata fondenta

-1 pliculet de praf de copt

-4 linguri de lapte

-40 g de cacao

-putina sare

Pentru crema:

-4 galbenusuri

-120 g de zahar

-100 g de fistic

-35 g de faina

-15 g de amidon de porumb

-600 ml de lapte

Pentru glazura:

-100 g ciocolata fondenta

-25 g unt

-170 g smantana dulce

 

Tort de ciocolata cu crema de fistic. Pregatire:

 

Pregatiti mai intai blatul. Amestecati bine untul cu zaharul pana ce obtineti un compus cremos. Separati albusurile de galbenusuri si acestea din urma le incorporati in crema de unt. Topiti la bain marie ciocolata si incorporati-o in crema. Bateti spuma albusurile in care adaugati putina sare si adaugatile la crema amestecand usor de sus in jos. Puneti apoi faina impreuna cu praful de copt cernute si continuati sa amestecati. Adaugati laptele, care ajuta ca blatul dumneavoastra sa creasca mai bine, amestecati si puneti totul intro tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina.  Dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 de minute. Lasati sa se raceasca si apoi il taiati in doua.

Pentru crema de fistic incalziti intr-o cratita cu fund gros lapte. Luati cratita de pe foc si adaugati fisticul taiat maruntde tot cu ajutorul unui robot de bucatarie. Lasati aceasta compozitie la racit pentru circa 30 de minute. Intre timp amestedcati galbenusurile cu zaharul, adaugati amidonul si faina . Strecurati laptele de fistic, fierbeti-l si adaugati-l la amestecul cu galbenus de ou. Puneti compozitia la bain marie si continuati sa amestecati pana ce obtineti o crema consistenta. Lasati-o sa seraceasca si dispuneti aceasta crema intre cele doua parti ale blatului.

Pentru glazura puneti intr-o cratita toate ingredientele si puneti cratita pe foc mic. Lasati sa se topeasca ciocolata si amestecati pana obtineti o crema. Lasati sa se raceasca si decorati tortul. Eu am aplicat apoi pe margini fistic taiat in mod grosolan si in centru ousoare de ciocolata, avand in vedere ca il pregatisem pentru pasti.

tort de ciocolata cu crema de fistic

tort de ciocolata cu crema de fistic

tort de ciocolata

tort de ciocolata cu crema de fistic

tort de ciocolata cu crema de fistic

tort de ciocolata cu crema de fistic

tort de ciocolata cu crema de fistic

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram