Cheesecake cu capsuni

Am uneori cate un moment de nostalgie si atunci caut pe internet prima mea incercare de blog si imi citesc cate una dintre primele mele retete postate. Fiecare are cate o poveste in spatele ei. Unele imi sunt ata de dragi, incat decid sa le copiez si pe acest site. Asa s-a intamplat si cu aceasta de mai jos. Numisem pe atunci acest articol (scris aproximativ cu un an in urma) -” Mama, se apropie ziua mea- vreau un tort cu capsuni!”.

“Capsuna: asa de frumoasa, asa de perfecta, asa de parfumata,asa de rosie, asa de pasionala, asa de senzuala, asa de indicata, fiind un fruct plin de proprietati (protejeaza dintii, activeaza metabolismul, impiedica imbatranirea, combate celulita, hipertensiunea), dar asa de interzisa mie, care, de mic copil, eram alergica la acest fruct.  Imi amintesc cum de multe ori, ma furisam in gradina bunicii fara sa fiu vazuta de careva si mancaaaam la capsuni pana ce mi se facea rau. Nu ma interesa de alergia mea si de toate punctele rosii care imi ieseau pe corp, iar cand acestea ieseau, unica mea grija era sa le ascund de ai mei.

O data pe an insa aveam voie la capsuni: de ziua mea. De fiecare data cand mama ma intreba : “Ce tort ai vrea sa iti fac anul acesta pentru ziua ta?”, raspunsul meu era acelasi : ” Vreau tort cu capsuni”!!! . Nu reusea niciodata sa ma refuze si isi inventa in fiecare an un nou tort cu capsuni, in fiecare an mai bun, mai delicios decat cel din anul precedent. Saptamana trecuta am vazut o reteta a Benedettei Parodi (prezentatoare tv a unui pogram de retete), o reteta de cheesecake cu capsuni  si gandul mi-a fugit la torturile cu capsuni ale copilariei mele.

Cheescake cu capsuni. Ingrediente:

200 g biscuiti integrali (ador biscuitii integrali in bazele dde cheescake)
50 g unt topit
250 g mascarpone
250 g urda dulce
2 oua 
100 g zahar
1 plic de vanilie
dulceata de capsuni
500 g capsuni

Cheesecake cu capsuni. Pregatire


Pisam bine biscuitii ajuntandu-ne cu un robot de bucatarie. Adaugam untul si continuam sa mestecam. Punem compozitia obtinuta intr-o tava rotunda pentru tort cu diametru de 24 cm, cu cercul lateral ce se deschide si o lasam deoparte. Amestecam urda cu mascarpone, zaharul, vanilia si ouale. Punem aceasta crema peste blatul de biscuiti si dam totul la cuptor la 160 grade pentru aproximativ o ora.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si intindem deasupra dulceata de capsuni (eu am folosit dulceata  pregatita de mama cu capsuni din gradina noastra – o nebunie). Decoram deasupra cu felii de capsuni proaspete.”

cheesecake capsuni

Cheesecake cu capsuni

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram