Risotto cu gusa porumbelului

Imi place sa merg in piata si sa descopar noutati, sa descopar plante, legume, condimente despre care doar auzisem vorbindu-se sau pe care nu le cunosteam dinainte. Face parte din natura mea setea asta de nou, curiozitatea. Trebuie sa incerc, sa gust, sa combin gusturi, consistente.

E asa de darnica natura! E pacat sa ne limitam la cateva ingrediente.

Astazi am  vrut sa incerc sa pregatesc un risotto cu gusa porumbelului – cunoscuta in popor si cu numele de iarba fierului, sporici sau verbiana salbatica (silene vulgaris), planta folosita destul de des in bucataria italiana. Este o planta mica cu dimensiuni intre 60-70 cm , maxim 100 cm. Are flori de culoare violet, unite in inflorescente. In bucatarie se folosesc doar frunzele, cand planta este tanara, inainte de a face flori. O gasim pe miristi, santuri, locuri necultivate, dar eu am cumparat-o din piata – e mai rapid si mai sigur.

Risotto cu gusa porumbelului. Ingrediente (pentru 2 persoane):

-150 g de orez carnaroli

– 50 g asiago

– 1 legatura gusa porumbelului

-supa de legume

– sare

-unt

-piper

– 1/2 ceapa alb-1/2 pahar de vin alb

Risotto cu gusa porumbelului. Pregatire:

 

Inaninte de toate am pregatit o supa de legume cu 1 ceapa, 1 morcov si 1 telina.

Am tocat marunt ceapa si am calit-o la foc foarte mic cu putin unt. Am adaugat orezul si l-am incalzit bine. Am aduagta vinul si am lasat sa se evapore. Am inceput sa pun cate un polonic de supa fierbinte (supa o tin pe foc) si am continuat sa amestec. Cand orezul ajunge la jumatatea timpului de coacere am adaugat frunzele de gusa porumbelului spalate. Am continuat sa adaug supa si sa amestec usor, astfel incat orezul sa nu se prinda de fundul cratitei sau de margini. Cand orezul a rezultat copt, am oprit focul si am adaugat asiago dat pe razatoare si o nuca de unt si am saltat risoto. Am lasat sa se odihneasca 1 minut si l-am servit.

risotto cu gusa porumbelului risotto cu gusa porumbelului (2)gusa porumbelului

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram