Gnocchi de topinambur (napi) cu pesto de alune

Astazi vroiam ceva simplu, dar special, ceva divers. Repetitia si monotonia nu sunt facute pentru mine. Am ales asadar ca protagonist al acestei retete topinamburul sau napul, asa cum il cunosteam eu de mica. Nu e ceva ce folosim chiar zilnic in bucatarie. Imi place! Imi place mult fie in salate, proaspat, fie copt. Are un gust special. Eu astazi am preferat sa il folosesc in pregatirea unor gnocchi pe care i-am condimentat cu un pesto de alune.

Gnocchi de topinambur (napi) cu pesto de alune. Ingrediente (pentru 4 persoane):

– 250 g de cartofi

– 350 g de topinambur

– 200 g de faina

– 3-4 frunze de salvie

– nucsoara

– 50 g de alune

– 1/2 felie de paine

– 50 ml lapte

– 50 g de parmezan ras

– cimbru

– 1/2 catel de usturoi

– sare

– ulei de masline extravirgin

 

Gnocchi de topinambur (napi) cu pesto de alune. Pregatire:

 

Curatati napii si puneti-i la fiert in apa sarata. Puneti si cartofii la fiert. Decojiti apoi cartofii si pisati atat cartofii cat si topinamburul. Adaugati putina sare, faina, putina nucsoara si salvia tocata marunt. Framantati. Taiati aluatul in circa 4 parti. Modelati din fiecare parte cilindri de un diametru de circa 1,5 cm. Taiati acest cilindru in bucatele de circa 1 cm. Distribuiti deasupra putina faina.

Puneti painea la inmuiat in lapte. Transferati-o apoi intr-un robot. Adaugati cateva frunzulite de cibru proaspat, usturoiul, parmezanul, putin ulei de masline, putina sare si mixati. Pesto trebuie sa ramana crocand, deci nu foarte fin.

Fierbeti gnocchi in apa sarata. Scurgeti gnocchi pastrand 2 polonice cu apa in care i-ati fiert. Saltati gnocchi cu pesto la care ati adaugat putina apa din cea tinuta deoparte (gnocchi trebuie sa rezulte cremosi).

 

gnocchi de topinambur

gnocchi de topinambur

gnocchi di topinambur

topinambur

topinambur

Gnocchi de topinambur (napi) cu pesto de alune. Note:

Topinamburul este alcatuit 80% din apa. Este bogat in vitamina A, vitamine din grupul B, potasiu, magneziu, fosfor, fier. Este un aliment foarte indicat in diete, ajutand la purificarea organismului. Este indicat si in alimentatia persoanelor cu probleme diabetice, deoarece ajuta la reglarea nivelului glicemiei in sange.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram