Placinta cu lobode, urda si brie sau ceea cetrebuia sa fie o cina rapida

Am un mod ciudat si unic de a complica lucrurile, de a-mi complica existenta. O fac mereu, cu toate si in toate. Cred ca atunci cand voi face lucrurile simple, cand voi merge drept, fara a ma uita in dreapta, stanga, cand voi vedea in negru si alb fara mii de nuante de gri, nu voi mai fi eu. Pana la urma asta e farmecul meu si asta e farmecul vietii mele.

Apropo de toate acestea, in una din serile trecute ajung acasa de la munca decisa sa ma dedic prajiturilor ce trebuia sa le pregatesc pentru o petrecere de a doua zi. Hotarasc asadar ca printre pregatirea prajiturilor sa prepar si ceva rapid, care sa nu ma solicite prea mult pentru cina. Un om normal ar fi facut o salata. Eu vad lobodele in frigider si mi le imaginez intr-o placinta…si uite asa dupa jumatate de ora ma vad fugind prin bucatarie de la ciocolata de pe bain marie, la cuptor unde aveam briose la copt, la framantat aluat pentru placinta de lobode, la curatat si tocat ceapa…adio cina rapida!! Pana la urma a meritat efortul, chiar daca am mancata la ora 22:00.

Placinta cu lobode, urda si brie. Ingrediente (4 persoane):

-110 g apa

-100 g faina alba 00

-150 g faina integrala

-15 g ulei de masline extravirgin

-500 g de lobode

– 40 g parmezan ras

-150 g urda

– 50 g brie

-1 ou mic

-1 ceapa micuta

-sare

-piper

Pentru uns: 50 g ulei de masline + 50 g apa

Mai intai am spalat lobodele, am curatat-o si am pus-o intr-un bol mare cu apa rece si sare. Am lasat-o acolo circa jumatate de ora.

Intre timp am amestecat fainele pe masa de lucru. Am adaugat in mijloc uleiul si apa calduta putin cate putin, continuand sa amestec. Am framantat. Am impartit aluatul in 4 si am intins 4 foi subtiri, subtiri. O tava de 20 cm lungime am acoperit-o cu hartie de copt. Am pus pe fundul ei 2 foi (nu am taiat capetele pentru ca m-am ajutat cu elel apoi sa inchid placinta).

Am scurs lobodele de apa. Le-am taiat cu cutitul sifonade. Am taiat si ceapa marunt si am adaugat-o la lobode. Am adaugat oul, sare, piper, parmezan si am amestecat bine. Am pus acest amestec peste cele 2 foi. Am taiat cuburi brie si am pus-o peste amestecul de lobode cu urda. Am pus deasupra celelalte 2 foi si am inchis marginile bine. Am intepat bine cu furculita toata placinta. Am uns-o deasupra cu amestecul de apa si ulei si am dat-o la cuptor preincalzit, la 180 de grade pentru circa 40  de minute. Am lasat-o sa se raceasca pentru 5 minute si am taiat-o: excelenta.

placinta cu loboda, urda si brie

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram