Spaghete integrale cu fenicul, rosii uscate si ansoa

Pastele acestea fac parte din ciclul meu de preparate rapide, din ciclul: ce sa pregatesc in 10 minute cand vin sambata la 13.30 de la munca, franta si am o gramada de lucruri de facut dupa, sau duminica la pranz cand imediat dupa masa vreau sa plec catre mare. Cu toate acestea nu sunt doar foarte rapide, sunt si lejere si foarte gustoase.

Spaghete integrale cu fenicul, rosii uscate si ansoa. Ingrediente (pentru 2 persoane):

– 160 g spaghete integrale

– 1/2 ceapa alba

– 1 fenicul

– 3 fileuri de ansoa in ulei

-3 rosii deshidratate (eu am folosit de data aceasta cele conservate in ulei)

– pecorino sau parmezan

– 1/2 pahar vin alb

– sare

– piper

– ulei extravirgin de masline

Am pus apa la fiert pentru paste. Intre timp am taiat marunt ceapa si am feliat subtire feniculul.

Cand apa a inceput sa clocoteasca, am adaugat sare mare si spaghetele.

Intr-o tigaie am calit usor ceapa, am adugat feniculul si l-am tras la tigaie. Am stins cu vin. Am lasat sa se evapore marind puterea flacarei. Am adaugat rosiile deshidratate taiate cubulete. Am adaugat 1 polonic din apa in care fierbeau pastele si fileurile de ansoa pe care le-am dizolvat in sos, astfel incat sa se formeze o crema. Am potrivit sosul de sare.

Am scurs pastele si le-am adaugat la sos tinand deoparte putina apa din cea in care au fiert acestea pentru a putea drege sosul in cazul in care acesta rezulta prea sec.  Am spulberat deasupra piper proaspat si pecorino dat pe razatoare marunta.

Spaghete integrale cu fenicul, rosii uscate si ansoa

Spaghete integrale cu fenicul, rosii uscate si ansoa

spaghete cu fenicul, ansoa

 

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram