Pastrav salmonat cu parfum de vara

E cald, chiar exagerat de cald zilele astea. Sa treci de la o zi la alta de la 20 de grade la 35 de grade C, nu este cea mai fericita experienta. Simti si vezi cum totul se topeste sub ochii tai, totul!! inclusiv simturile tale, corpul tau, energia. E greu sa dormi, e greu sa mananci…de aceea pt cina unor astfel de zile va propun un pastrav salmonat la cuptor cu roasioare si cartofi chips si un pahar rece de prosecco.

Pastrav salmonat cu parfum de vara. Ingrediente:

– 1 pastrav salmonat de circa 700 g

– rozmarin

– 2-3 frunze de arpagic

– 3-4 frunze de busuioc

– maghiran

– frunze de patrunjel

-ghimbir

– 1 lamaie

-10 rosiute

– 2 cartofi

-o mana de salata mixta

– sare

-piper roz

– ulei extravirgin de masline

Mai intai am curata bine pestele, am eliminat maruntaiele, capul, l-am spalat bine.

Am tocat marunt maghiranul, impreuna cu rozmarinul, frunzele de arpagic, patrunjelul si busuiocul. Am adaugat coaja rasa de la o lamaie si ghimbirul taiat felii subtiri. Am adaugat putina zaeama de lamaie si ulei. Am amestecat. Am sarat pestele  si l-am umplut cu amestecul de ierburi. L-am pus intr-o tava. Am pus pe margine rosiutele taiate in 4 si cartofii taiati felii subtiri. Am pus deasupra putin ulei si cateva boabe de piper roz, care este mult mai delicat si mai indicat pentru peste.

Am dat la cuptor preincalzit, la 160 de grade pentru circa 15 -18 minute.

Am servit cu salata mixta condimentata cu putina sare, ulei de masline si zeama e lamaie.

peste la cuptor (4) peste la cuptor (5) peste la cuptor (3) peste peste la cuptor

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram