Cavatelli cu fasole verde, cartofi si pesto de busuioc, menta si lamaie

Cartofii cu fasolea verde si paste sunt o combinatie superba. Daca legam totul cu un bun pesto de busuioc  ajungem la perfectiune. Dar daca, vazand caldura de afara, sau mai bine zis simtind-o pe propria piele si pana in propriul stomac, mai adaugam putin busuioc si putina coaja de lamaie, intrecem pana si perectiunea.

Cavatelli cu fasole verde, cartofi, pesto de busuioc, menta si lamaie. Ingrediente (pentru 2 persoane):

– 160 g cavatelli (paste realizate cu apa, sare faina)

– 2 cartofi

– 150 g fasole verde

– busuioc (circa 10-12 frunze)

– 1 lamaie

– menta (circa 10 frunze)

– sare

– ulei extravirgin de masline

– 25 g  de fistic

– parmezan ras

 

Cavatelli cu fasole verde, cartofi, pesto de busuioc, menta si lamaie. Pregatire:

Mai intai am curatat cartofii si i-am taiat cubulete mici. Am curatat fasolea verde si am taiat-o.

Am pus la fiert in apa cu sare fasolea pe care am scos-o dupa 8 minute in apa cu gheata. Am scurs-o apoi si am pus-o intr-un bol. Am fiert cartofii, i-am scurs si i-am pus peste fasole. In aceeasi apa am pus pastele la fiert. Am facut intre timp un pesto cu fistic, busuioc, menta, parmezan si ulei de masline pe care l-am pus peste fasole si cartofi. Am scurs pastele si le-am amestecat cu celelalte ingrediente, la rece. Am dat cremozitate sosului adaugand putina apa din cea in care au fiert pastele. Am ras deasupra putina scoarta de lamaie ai am servit.

 

Cavatelli cu fasole verde, cartofi si pesto de busuioc, menta si lamaie

Cavatelli cu fasole verde, cartofi si pesto de busuioc, menta si lamaie

cucina 008 cucina 010

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram