Taralli cu seminte de fenicul

Sunt anumite mancaruri, gustari, dulciuri pe care nu le pot refuza indiferent de ora, indiferent de cat de satula as fi. Taralli fac parte din aceasta categorie. I-as manca mereu, oricand si la orice ora. Renunt la carne, peste, ciocolata pentru cativa taralli. Ii ador!!!

Taralli sunt covrigei italiani. Difera in functie de zona de provenienta : Puglia sau Campania si in functie de condimentul principal: pot fi clasici doar cu sare si piper, cu seminte de fenicul sau chimen, cu ardei iute, cu oregano. Pentru mine sunt toti la fel de buni, extraordinar de buni.

Eu astazi i-am pregatit dupa reteta din Puglia si am preferat sa ii aromatizez cu seminte de fenicul.

Taralli cu seminte de fenicul. Ingrediente (pentr circa 50-60 taralli):

-250 g de faina 00

– 100 ml vin alb sec

– 60 g de ulei extravirgin de masline

– 5 g de sare

– seminte de fenicul (sau orice alt condiment preferati)

 

Taralli cu seminte de fenicul. Pregatire:

 

Am pus intr-un bol faina. Am adaugat sarea, uleiul, semintele de fenicul si la urma vinul si am amestecat totul bine. Am transferat aluatul pe masa de lucru si am framantat bine pana ce am obtinut un aluat foarte elastic (circa 20 de minute). Am acoperit aluatul cu folie alimentara si am dat la frigider circa 30 minute.

Am acos aluatul de la frigider si l-am impartit in bucatele mici de circa 7-8 g fiecare. Am modelat bastonase de circa 8 cm lungime si am unit capetele intre ele. Se pot face in forma rotunda sau in forma de lacrima.

Am pus apa la fiert intr-o oala mare. Am asezat taralli pe un prosop de bucatarie curat si ajutandu-ma cu acesta i-am pus in oala cu apa ce a inceput sa fiarba (circa 20 odata). Cand au venit la suprafata i-am scos cu o paleta intr-un bol pe fundul caruia am pus un prosop de bucatarie. I-am asezat apoi pe o tava de cuptor tapetatat cu hartie de copt si i-am dat la cuptor preincalzit, la 200 grade pentru 30 de minute (pana ce incep sa se rumeneasca).

Nu am reusit sa ii las sa se si raceasca pentru ca au disparut imediat taralli cu seminte de fenicul de pe masa.

Taralli cu seminte de fenicul

Taralli cu seminte de fenicul

cucina 102

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram