Din retetele de odata: biscuiti cu iaurt, susan sau mac

Ideea acestei retete am luat-o dintr-o carticica mica, veche, ingalbenita, din colectia mamei mele de carti de bucatarie. O carticica mazgalita ici colo de hieroglifele mele de mic copil, de pe vremea in care nu reuseam sa deslusesc vreo litera, dar in care stateam ore intregi in fata cartilor de bucatarie, le rasfoiam si incercam sa imi imaginez ce scrie uitandu-ma la desene sau poze. De abia asteptam sa pot sa inteleg ce e scris acolo si sa pot sa incerc. Acum ca mama mi-a trimis cartile ei de bucatarie din tinerete era de datoria mea sa experimentez cateva din retetetele la care odata doar visam.

Carticica despre care va vorbesc, poate mai sunt unii dintre voi care o au pe rafturile bibliotecii de acasa, a aparut la editura Ceres in 1975 si se numeste Aluaturi foetaje – fursecuri, Natalia Tautu Stanescu.

Reteta pe care eu am adaptat-o la gusturile mele se numea acolo Pesmeti cu iaurt.

Biscuiti cu iaurt, susan sau mac. Ingrediente:

-250 ml de iaurt de caise

– 2 linguri ulei

– 1 lingura zahar brun

– 1 lingura de praf de copt

– coaja rasa de la o lamaie bio

– seminte de la un baton de vanilie

– faina 00 cat cuprinde

– zahar vanilat

– 1 ou

– susan si mac

Biscuiti cu iaurt, susan sau mac. Pregatire:

Intr-un bol am amestecat iaurtul cu zaharul, semintele de vanilie, uleiul pana ce am obtinut o crema. Am adaugat coaja de la o lamaie, praful de copt dizolvat in putin lapte si apoi faina (atat cat sa obtinem o coca potrivit de tare – ca si pentru biscuiti), pe care am framantat-o pe masa de lucru circa 15 minute. Am intins o foaie groasa de circa 1/2 cm. Am presarat-o deasupra cu ou batut si apoi pe jumatatea susan, iar pe cealalta jumatate am presarat mac.

Am taiat diferite forme si am pus biscuitii pe o tava tapetata cu foaie de cuptor. Am dat la cuptor preincalzit la 180 de grade circa 12-15 minute.

Am scos biscuitii din cuptor, i-am presarat cu zahar praf si i-am servit la micul dejun alaturi de o cafea.

Din aluatul ramas dupa ce am taiat diferite forme, am format mini chifle pe care le-am copt la cuptor, le-am taiat in 2 si le-am servit calde umpulte cu branza proaspata de intins pe opaine si dulceata de caise…un deliciu.

Biscuiti cu iaurt, susan sau mac

Biscuiti cu iaurt, susan sau mac

bucatarie 013 biscuiti cu iaurt (6)

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram