Salata de orez Venere, piept de pui si mere

Pentru reteta aceasta am folosit orezul Venere si despre orezul acesta imi amintesc ca v-am scris deja si in alt articol si asta pentru ca mie imi place….imi place mult, gust, miros, culoare…imi place.

Va amintesc in cateva cuvinte despre ce vorbim aici. Orezul venere ia nastere in anul 1997 datorita unor studii facute de un Centru de cercetare din Italia si este o incrucisare intre orezul negru chinezesc si o varietate de orez italian. Orezul negru exista in schimb in China de foarte mut timp, dar datorita raritatii sale si dificultatii sale de cultivare era rezervat meselor imparatilor.

Orezul venere are un bob mic, dar foarte parfumat, cu un miros de paine tocmai scoasa din cuptor in momentul in care este fiert.

Caracteristica cea mai importanta a acsetui tip de orez o reprezinta gradul sau mare de digeribilitate, mai mare decat oricare alte cereale, bogatia sa in siliciu, care ajuta sistemul osos si in fier.

Acest orez are nevoie de 35-40 de minute de fierbere.

Astazi vreau sa combin acest orez cu un piept de pui condimentat cu curry dar si cu ceva proaspat si crocant cum sunt morcovii si cu ceva putin acid cum e marul.

Salata de orez Venere, piept de pui si mere. Ingrediente (pentru 2 persoane):

– 160 g de orez integral

– 200 g de piept de pui

– 1 morcov mov (am folosit morcov mov in acest caz, dar nu se modifica nimic daca se foloseste morcov normal)

– 1 mar granny smith

-cury

-curcuma

-sare

-piper

-ulei de masline

-2 foi de dafin

-chivas

Salata de orez Venere, piept de pui si mere. Pregatire:

Mai intai am pus orezul la fiert in apa sarata (l-am fiert in stil englez…promit ca despre tipurile de fierbere ale orezului vom vorbi o alta data). Odata fiert l-am scurs, l-am trecut sub jet de apa rece, l-am strecurat si l-am amestcat cu putin ulei de masline. L-am lasat deoparte.

Am taiat pieptul de pui cubulete. Am incins putin ulei. Am adaugat foile de dafin, pieptul de pui. Am condimentat cu cury, curcuma, sare, piper. Am prajit bine pieptul de pui si l-am amestecat cu orezul.

Am curatat intre timp marul, i-am eliminat cotorul si l-am taiat felii subtiri si l-am amestecat cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Am tocat marunt chivasul. Am curatat morcovul si l-am ras pe razatoare medie. Am adaugat marul, chivasul si morcovul la orez. Am adaugat putin ulei si am amestecat bine totul.

E perfecta pentru o cina usoara si rapida.

salata de orez venere, piept de pui, mere

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram