Spanac cu ou

Una dintre mancarurile pe care le adoram de mica: spanac cu lapte batut, ou ochi si slaninuta prajita…waw, il adoram. Nu imi amintesc spanacul in alt mod in copilaria mea, decat acesta, dar era suficient! Il adoram asa si nici nu l-as fi vrut altfel.

Acum, spanacul este nelipsit din frigiderul meu. Il folosesc la foarte multe preparate…imi place!! Uneori insa mi-e dor de preparatul copilariei si atunci il pregatesc asa:

Spanac cu ou. Ingrediente (pentru 2 persoane):

– 200 g de spanac congelat

– usturoi

– 2 frunze de dafin

– 100 ml lapte

– 50 g de parmezan

– 2 linguri de crema de branza

– 2 oua

– 50 g de pancetta

– 2 cracker

– 5-6 migdale

– otet

– sare

-piper

– scortisoara

-ulei extravirgin de masline

Mai intai pun putin ulei intr-o tigaie impreuna cu usturoiul intreg (sau maxim taiat in doua) si foile de dafin. Cand usturoiul incepe sa prinda culoare il elimin si adaug spanacul. Sar, adaug scortisoara. Acopar cu un capac si las la foc mic. Pun laptele pe foc impreuna cu parmezanul si creez o fonduta. O iau de pe foc si cand spanacul este gata il adaug la fonduta. Pun si crema de branza, putin piper si blenduiesc bine totul.

Pun intr-o cratita mica apa cu otet si dau la foc mic.

Fac intre timp un crumbel, astfel: pun intr-o tigaie pancetta taiata cubulete si o las sa transpire la foc mic. Adaug crackerii maruntiti si migdalele tocate grosolan. Salt putin totul si iau de pe foc.

Desfac ouale in 2 bolisoare mici si le posez pe rand.

Le servesc astfel: pireu de spanac, oul si crumbelul de pancetta si imi amintesc de bunica, imi amintesc de copilarie.

crema de spanac cu ou

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram