Quiche cu conopida, panceta si gorgonzola

Quiche este un preparat tipic francez. Cel mai cunoscut este quiche loraine care are in compozitie oua, pancetta si crema de branza, dar quiche-ul il gasim acum intr-o multitudine de forme cu ingrediente din cele mai diverse, dupa bunul plac al fiecaruia.

Eu am ales astazi conopida si gorgonzola pe care le ador.

Quiche cu conopida, panceta si gorgonzola. Ingredienti:

– 200 g faina 00

– 100 g unt

– o piscatura de sare

– 60 g de apa

– 1 conopida mica

– 50 g de pancetta

– 200 g gorgonzola

– 200 ml smantana dulce

– 4 oua

– sare

– piper

– 1 albus de ou

 

Incepem cu pregatirea aluatului brise’.Pentru cei care nu au placerea sau timpul sa il pregateasca, il pot gasi gata pegatit in orice supermarket (atentie doar sa achizitionati unul de calitate), dar va asigur ca se face foarte usor si rapid.

Punem faina intru-un vas, adaugam sarea si untul taiat cubulete. Important este ca untul sa fie rece. Amestecam usor, usor untul cu faina intre palme pana ce obtinem un amestec nisipos, sau mai usor le punem impreuna intr-un robot de bucatarie si le mixam putin pana la obtinerea compusului despre care va vorbeam. Adaugam apoi apa si aceasta foarte rece si incepem saadunam aluatul laolalta pana ce obtinem o minguita pe care o punem intr-o folie transparenta si o dam la frigider pentru 40 de minute.

Ati vazut? nu a durat mult! 10 minute toata operatiunea, iar in cele 40 de minute pregatim umplutura.

Punem apa la fiert pentru conopida. Intre timp tragem la tigaie panceta, curatam si taiem conopida. Cand apa incepe sa fiarba punem inauntru conopida si o lasam la fiert circa 9-10 minute (nu trebuie sa fie foarte moale pentru ca apoi va mai sta si in cuptor).

Scurgem conopida. Batem ouale. Adaugam smantana, saram si pipram si amestecam. Taiem bucati mici branza.

Ungem cu unt o tava rotunda.

Intindem aluatul in forma rotunda, il punem in tava. Marginile trebuie sa acopere marginile tavii. Intepam aluatul cu o furculita. Punem deasupra o hartie de copt pe care o taiem rotunda dupa dimensiunea tavii. Distribuim deasupra boabe de fasole care sa nu permita aluatului sa creasca sau se deniveleze in timpul coacerii. Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade. Scoatem de la cuptor aluatul. Eliminam hartia de copt si fasolea de deasupra. Ungem cu albus de ou si mai dam la cuptor 5 minute. Scoatem, punem gorgonzola, conopida, amestecul de oua si smantana si pancetta. Dam la cuptor pentru 30 de minute, apoi o lasam sa se raceasca 10 minute si servim!!!

 

Quiche

Quiche cu conopida, panceta si gorgonzola

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram