American Apple Pie

Clasica apple pie americana…pe cat de simpla, pe atat de buna, in cazul meu a avut mereu un succes garantat!!! O recomand cu mare incredere tuturora.

 

Apple Pie. Ingrediente:

 

Pentru aluat:

-350 g de faina 00

– 225 g de unt la temperatura camerei

-1 lingurita de sare

– 2 linguri de zahar

-6 linguri de apa rece

Pentru umplutura:

-2 kg de mere

-1lingura de suc de lamaie

-250 g de zahar brun

-3 linguri de amidon de porumb

-1 lingurita de scortisoara

-6 grame de nucsoara

-15 g de unt

-1 ou

Apple Pie. Pregatire

Mai intai am pregatit aluatul astfel: am amestecat intr-un bol 2/3 din faina, zaharul si sarea. (Puteti amesteca totul folosind malaxorul). Am adaugat untul taiat cuburi si am amestecat pana ce faina a devenit nisipoasa (cu malaxorul circa 25 de impulsuri). Am desfacut aluatul in castron cu o spatula da silicon si am adaugat restul de faina si am amestecat (cu malaxorul alte 5 impulsuri). Am stropit aluatul cu apa si am format o minge pe care am impartit-o in doua. Am infasurat fiecare portie in folie alimentara si le-am dat la frigider pentru circa 2 ore.

Dupa circa 1 ora si jumatate am inceput pregatirea umpluturii. Mai intai am pornit cuptorul la 220 de grade. Am curatat merele si le-am taiat felii. Le-am pus intr-un castron si le-am stropit cu sucul de lamaie. Intr-un bol mic am amestecat 1 cana de zahar brun, amidonul de porumb, scortisoara si nucsoara. Am pus acest amestec peste mere.

Am intins o parte din aluat dandu-i o forma rotunda. Am pus-o intr-o tava rotunda tapetata cu foaie de copt. Am batut albusul de ou cu o lingurita de apa si am uns foaia. Am dispus merele sub forma unei movile. Am stropit merele cu unt. Am acoperit cu cealalta foaie. Am  sigilat bine marginile de jur imprejur ajutandu-ma cu o furculita infainata. Am taiat deasupra o cruce astfel incat placinta sa poata respira. Am amestecat restul de zahar cu scortisoara. Am uns deasupra placinta cu galbenus de ou si am presarat-o cu amestecul de zahar si scortisoara.

Am dat la cuptor pentru 30 de minute. Am redus apoi focul la 180 de grade si am mai lasat placinta alte circa 15 minute pana ce sucul incepe sa iasa prin orificii.

Am lasat-o sa se raceasca complet si apoi la atac….!!!

apple pie

apple pie

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram