Blinele de cartofi cu crema de sfecla rosie

Blinele de cartofi cu crema de sfecla rosie

Blinele de cartofi cu crema de sfecla rosie

Blinele- sunt o idee excelenta pentru un aperitiv gustos si rapid.

Ce sunt blinele? Sunt un tip de clatite sau de pancake dulci sau sarate de origine rusa, moi, pufoase, de dimensiuni reduse, motiv pentru care pot fi considerate o buna idee si pentru un bufet de finger food. In Rusia, cele sarate, sunt de obicei servite cu smantana, caviar, peste afumat.

Eu de data aceasta le-am vazut mai altfel, mai colorate si mai vegetariane.

Blinele de cartofi. Ingredinete (pentru 16-18 bucati):

-50 g de faina cu agenti de dospire

-200 g de cartofi

-3 oua

-4 linguri de smantana

-salvie tocata marunt

-sare

-ardei iute

-1 sfecla rosie

-3 linguri de smantana

– 4 ridichi rosii

-chivas

Blinele de cartofi. Pregatire:

 

Am curatat mai intai cartofii si i-am taiat cubulete. I-am pus la fiert in apa fierbinte pentru circa 10 minute. I-am scurs de apa si i-am zdrobit, transformandu-i intr-un fel de pure. Am adaugat faina, smantana si salvia tocata marunt.

Am batut albusurile spuma cu putina sare si le-am adaugat la compozitia de mai sus.

Am incins bine o tigaie pentru clatite si am inceput sa pun in tigaie cate o lingura de compoztie. Am lasat circa 2-3 minute pe o parte si apoi le-am intosr pe partea cealalta.

Intre timp am curatat sfecla si am dat-o la fiert in apa fierbinte cu sare. Am facut un brunoise fin de sfecla si ridiche, la care am adaugat chivas tocat marunt si smantana si am amestecat bine.

Am pus cate o lingurita din aceasta crema pe fiecare blinis.

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram