Noul proiect in care m-am implicat si despre care sper sa va pot povesti in curand si numai de bine, m-a facut sa incep o frumoasa si interesanta calatorie prin gastronomia americana. Zi de zi descopar noi lucruri si imi dau seama ca subestimam mult gastronomia acestui popor. Ah..si daca tot am ocazia sa fac noi descoperiri e evident ca nu le tin doar pentru mine, ci le impartasesc cu tot dragul cu voi toti.
Astazi vreau sa va dau o reteta ce imbina doua gusturi pe care eu le ador: gustul de ciocolata si gustul de portocala, gusturi ce pentru mine insemana familie, copilarie, sarbatoare, armonie.
Muffin cu ciocolata si portocale
Ingrediente:
-225 g de faina
-50g de cacao amara
-125 ml de lapte
-2 portocale
– 3 lingurite de praf de copt
– 120 g zahar brun
– 1 varf de cutit de sare
– 150 g de ciocolata tocata mare
– 2 oua
– 90 g de unt
Pentru glassa:
– 50 g de ciocolata amara
– 25 g de unt
– 2 linguri de apa
– 175 g de zahar praf
Mai intai de toate am pornit cuptorul la 200 grade C si am pregatit o tava pentru 12 muffin in care am pus hartiile speciale pentru muffin.
Am curatat de coaja cele 2 portocale si am taiat marunt coaja (doar partea portocalie), iar apoi am stors portocalele tinand sucul deoparte. Am masurat cantitatea de suc de portocale si am mai adaugat lapte pana sa ajung la 250 ml de lichid.
Am amestecat intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, sarea, ciocolata tocata si zaharul brun.
Intr-un alt bol am batut putin ouale, le-am amestecat cu laptele amestecat cu sucul de portocale si untul topit. Am adaugat apoi in centrul ingredientelor seci pe cele lichide. Am amalgamat usor totul apoi am umplut formele de muffin (doar 2/3 din forma) si am dat la cuptor pentru 25 de minute.
Am facut clasicul test al scobitorii.
Pentru glassa, am pus pe bain marie ciocolata rupta in bucatele mici impreuna cu untul. Le-am lasat sa se topeasca. Am luat amestecul de pe foc si am adaugat zaharul praf amestecand.
Am decorat acest muffin cu glassa de ciocolata si coaja de portocala.
13/11/2014
DESI AM DIABET,NU MA POT DEBARASA DE DULCIURI,SPER CA ACEST "MUFFIN'
SA NU FIE CHIAR FOARTE DULCE,MULTUMESC
13/11/2014
DESI AM DIABET,NU MA POT DEBARASA DE DULCIURI,SPER CA ACEST "MUFFIN'
SA NU FIE CHIAR FOARTE DULCE,MULTUMESC
13/06/2015
Atata timp cat se consuma in mod moderat, orice este permis 🙂