Brownies cu caramel sarat

Contrastele…mereu mi-au placut si m-au atras…in viata de zi cu zi, in tot si bineinteles in bucatarie: moale – crocant, cald – rece, dulce – sarat. Ador aceste combinatii.

Reteta de astazi pleaca de la aceasta mare placere a mea – placerea pentru contraste. Astazi mi-ar placea sa gatim impreuna acest brownie dulce, amarui, iute, servit cu un caramel sarat.

Brownies cu caramel sarat. Ingrediente:

– 200 g ciocolata amara

– 3 oua

– 200 g de zahar brun

– lapte

– unt

– ardei iute

– 130 g de faina 00

Pentru caramel:

– 200 g de zahar

– 160 ml smantana dulce

– 85 g de unt

– 1 lingurita de sare

 

Brownies cu caramel sarat. Pregatire:

 

Incepem cu pregatirea caramelului: punem intr-o cratita pe foc zaharul. Cand incepe sa se caramelizeze adaugam sare, untul si amestecam bine. Luam de pe foc si adaugam smantana. Amestecam pana ce obtinem o crema matasoasa. Lasam deoparte sa se raceasca. Racindu-se caramelul va deveni si mai dens.

Topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul. Intr-un bol batem ouale cu zaharul. Adaugam ciocolata topita si amestecam.Punem in compozitie si ardeiul iute tocat marunt, dupa gust.  Adaugam cacaua amestecata cu faina alternand cu laptele.

Intr-o tava acoperita cu hartie de copt punem jumatate din aceasta compozitie, adaugam 10 liguri de caramel, circa. Il intindem bine si acoprim cu cealalta parte din compozitie si apoi alte 10 linguri de caramel. Distribuim deasupra bine caramelul dand prajiturii un efecta marmorizat.

Presaram deasupra putina sare si dam la cuptor circa 15-20 minute. Servim cu alt caramel deasupra.

brownies cu caramel sarat

Brownies cu caramel sarat

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram