Un cadou home made pentru Craciun

Cadou craciun biscuitiImi place sa daruiesc, imi plac cadourile simple dar facute din inima. Imi place perioada Craciunului si imi place ca sarbatoarea asta,  mai mult decat oricare alta are o super putere: aceea de a-i face pe oameni,  cel putin in aparenta,  mai buni,  mai atenti, mai dornici de a da, de a imparti, de a darui.

Ei si pentru ca pana la Craciun mai este foarte,  foarte putin va propun o idee de cadou pe care il puteti pregati voi in casa: un satulet de aluat fraged, inzapezit de zahar, inchis intr-un borcan dragut ,  sau cum il numesc americanii a present in a jar.  Acum ca am scris aceasta decriere intortocheata pot spune ca e  mai unor de facut decat de povestit.

Aveti nevoie de:

1 borcan de 1l

1 panglica pe care eu am cusut un nasture cu un motiv de Craciun

Pentru biscuitii din aluat fraged alb:

300g  unt la temperatura camerei

200 g zahar praf

160 g galbenus de ou

arome (vanilie, coaja de lamaie rasa)

500 g faina

Amalgamam untul cu zaharul adaugam galbenusul de ou, amestecam. Punem aromele si apoi faina, amalgamam si dam totul la frigider pentru 2-3 ore. Intindem aluatul fraged,  taiem formele dorite,  lasam biscuitii la racit pana vine momentul lor de a intra in cuptor, pentru  a nu dentatura minunatia de aluat fraged. Dam biscuitii la cuptor 12 minute la 170 grade.

Pentru biscuitii din aluat fraged maro:

300 g unt la temperatura camerei

200 g zahar praf

200 g galbenus de ou

Vanilie

450 g faina

50 g cacao

Aceeasi procedeu ca si pentru aluatul fraged alb , doar ca faina vine amestecata cu cacaua. La fel: frigider, intins, taiat, frigider, cuptor.

Pentru glasa:

Un albus de ou 30 g cca

Zahar praf de 4 ori cantitatea albusului – in cazul acesta 120g

Un strop de suc de lamaie

Se bat bine toate ingredientele, le punem intrun sac a poche cu un varf subtire sì nu ne ramane decat sa decoram biscuitii nostri.  Lasam biscuitii sa se usuce apoi in borcane punem zahar tos per fund in care infingem biscuitii : 2-3 casute,  1 -2 braduleti, 1 omulet.  Inchidem borcanul si  ii legam o fundita draguta asa ca pentru un cadou special de Craciun apoi il daruim cui ne è drag.

Author: Greta

Share This Post On
Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram