Linguine cu lamaie si ton

Linguine (ce pot fi foarte bine inlocuite cu spaghetti sau tagliolini) cu lamaie si ton este unul dintre preparatele mele “de urgenta maxima”, preparate ce fac parte din lista mea de “cum sa imi salvez pranzul sau cina in 15 minute?”. Cred ca toti avem astfel de liste. Nu e asa? Recunosc. Linguinele cu lamaie si ton le pregatesc de cele mai multe ori intr-unul din acele momente in care ar fi trebuit astazi sa fac cumpraturi, sau paoate chiar ieri, dar nu am avut timp, chef, dispozitia necesara. E si maine o zi. Astazi se mananca linguine cu lamaie si ton. Paradoxul e ca preparatul asta, chiar daca poate fi considerat banal, imi da si multa satisfactie la nivelul papilelor gustative: cremozitatea tonului cu aciditatea lamaiei, picantul ardeiului iute, mirosul de coaja lamaie …toate astea il transforma intr-un comfort food.

Linguine cu lamaie si ton

 

Linguine lamaie si ton. Ingrediente pentru 2 persoane

  • 200 g linguine sau spaghetti
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lamai
  • 2 cutii de ton de 80 g ( se poate folosi si ton proaspat si obtineti un rezultat excelent demn pentru o cina de peste, dar bineinteles ca este putin mai mult de munca si nu la fel de economic)
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
  • sare
  • Se pot adauga la final cateva frunze de patrunjel tocate si cateva boabe de piper roz

    Ingrediente linguine cu lamaie si ton

    Linguine cu lamaie si ton

Mai intai de toate, intr-o oala puneti apa la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugati sare mare circa 1 pumn- 1 pumn si jumatate depinde de cantitatea de apa. Sfatul meu este ca pana ce va formati ochiul este indicat sa gustati apa, care trebuie sa rezulte sarata. Puneti linguinele in apa si le lasati sa fiarba timpul indicat pe ambalaj, de obicei 11-12 minute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intre timp, intr-o tigaie puneti putin ulei de masline la incins cu un catel de usturoi zdrobit usor cu podul palmei si un ardei iute taiat marunt (eu scriu un ardei intreg dar depinde si aici de dimensiunea ardeiului si de cat de picant este acesta – cei din gardina mea sunt destul de mititei dar foarte iuti). Cand usturoiul devine aramiu adaugati tonul scurs din conserve, amestecati si puneti deasupra sucul de la cele 2 lamai. Lasati sa se adune putin sosul. Sarati dupa gust.

Scurgeti pastele, le puneti peste sos, le saltati si adaugati coaja de la lamai rasa si daca doriti cateva boabe de piper roz si patrunjelul tocat. Pentru a le da mai multa cremozitate  va sfatuiesc ca in momentul in care saltati pasta sa adaugati un polonic din apa in care au fiert pastele. Aceasta fiind bogata in amidon ajuta la legarea sosului.

Linguinele cu lamaie si ton se servesc calde.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram