Biscuiti pe bat pentru copii fericiti

Imi place sa gatesc pentru altii, imi place sa ii surprind pe cei din jur cu ceva bun, imi place sa imi exprim sentimentele intr-o farfurie, imi place sa fiu o buna gazda, dar cel mai mult imi place sa gatesc sau sa coc pentru copii. Ei stiu sa se bucure de fleacuri, de un biscuite, de o culoare in plus adaugata in farfuria lor. Ei stiu sa fie fericiti si sa imparta cu tine bucuria lor. Ei stiu sa iti multumeasca cu sufletul. Nu poate sa existe satisfactie mai mare decat surasul din ochii lor, lumina aceea care iti invaluie inima si iti fura un zmbet ce iti acopera chipul, oricat ai fi de obosit, de trist, de ingandurat.

Reteta de astazi este pentru ei: pentru copii. Este ceva simplu, dar pentru ei magic: biscuiti pe bat.

 

Biscuiti pe bat. Ingrediente

Pentru glazura (royal icing ):

  • pentru 30 g de albus (corespunzand circa albusului unui ou) – de obieci eu folosesc proportia de 1 la 5 pentru acest tip de glazura si anume pentru o anumita cantitate de albus de 5 ori cantitatea de zahar
  • 150 g zahar praf
  • 2 stropi de suc de lamaie
  • colorant alimentar
biscuiti pe bat

biscuiti pe bat

Pregateti mai intai aluatul fraged dupa reteta indicata si lasati-l la rece.

Pentru glazura, bateti bine albusul cu zaharul si sucul de lamaie ajutandu-va cu un mixer. La final impartiti glazura in boluri mici, depinde de cate culori vreti sa obtineti si adaugati culoarea dorita in fiecare putin cate putin pana ce ajungeti la nuanta dorita. Puneti fiecare culoare intr-un sac-a-poche micut caruia ii faceti o mica gaura in varf.

Intinde-ti aluatul subtire ca pentru biscuitii normali si taiati formele dorite de biscuiti in perechi. Pe o tava tapetata cu hartie de copt puneti cate un biscuite din fiecare pereche, asezati batul deasupra plecand de la jumatatea biscuitului in jos, puneti o lingurita de dulceata si inchideti bine biscuitul cu perechea sa. Fiti atenti sa fie bine inchis pe margini si in jurul batului astfel incat sa nu va treziti ca va iese dulceata in cuptor.

Lasati biscuitii la rece pana se incalzeste cuptorul si coaceti biscutii circa 14 minute la 175-180 grade C.

Odata scosi di cuptor lasati-i sa se raceasca si apoi ii decoarti dupa bunul vostru plac cu glazura; puteti adauga bombonele, zahar colorat, elemente din pasta de zahar. Puteti sa va lasti ajutati si de copiii vostri la decorarea biscuitilor, cu siguranta ei vor fi foarte incantati.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram