Fasole scazuta cu carnati de mistret

E februaruie si e frig. Eu si frigul nu avem un raport foarte bun. El mie nu imi este deloc simptaic si am o vaga idee ca el a inteles de mult acest lucru si ma face sa sufar rau de tot de cate ori ne intalnim. Se zice ca persoanele nascute vara in general urasc frigul. Nu stiu daca este universal valabil, dar in cazul meu cu siguranta este asa.

Si dupa o zi intreaga de februarie, cand deja ti se pare ca iarna nu se mai termina anul asta, o zi de munca lunga, fruguroasa, ajungi acasa si simti nevoia de ceva cald, ceva care sa te incalzeasca si sa iti dea substanta, sa iti incarce colpul de caldura. Dupa o astfel de zi singurul lucru pe care il vreau este o farfurie de fasole scazuta cu carnati, putin picanta langa cateva tortillias aburinde si un pahar de vin rosu.

fasole scazuta cu carnat

Fasole scazuta cu carnati de mistret

Fasole scazuta cu carnati de mistret . Ingrediente pentru 4 persoane

  • 2 bucati de carnat proaspat de mistret ( e foarte buna si cu un carnat de porc proaspat neafumat, eu trecand pe la carmangerie am vazut carnatii astia de mistret si mi-au facut cu ochiul)
  • 250g de fasole
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina mica
  • 2 frunze de dafin
  • 2 ramulete de rozmarin
  • vin rosu
  • 200 ml suc de rosii dens
  • cativa stropi de tabasco
  • sare
  • piper

Dimineata inainte sa ies din casa am pus fasolea in apa rece. Cum m-am intors seara, am pus fasolea intr-o oala la fiert in apa rece. Cand a inceput sa fiarba si s-a format deasupra o spuma, am scurs-o si am pus-o din nou in oala la fiert cu apa curata. Asa facea bunica. Zicea ca asa nu ma balonez de la fasole si eu asa am facut mereu.

Apoi intre timp intr-o cratita am pus la calit pe foc mic cepa, morcovul si telina taiate marunt. Cand s-au inmuiat am adaugat carnatul pe care l-am scos din mat si l-am faramitat. Cand acesta a schimbat culoarea am adaugat 150-200 ml de vin si am marit focul ca sa se evapore alcoolul. Am adaugat 2 frunze de dafin , rozmarin si fasolea imediat ce aceasta era fiarta. Am pus peste sucul de rosii si am lasta la foc mic, cu capac pana ce a scazut. La final am adaugat putina sare, mai ales pentru ca aveam un carnat bine condimentat, putin piper si cativa stropi de tabasco.

Am servit fasolea scazuta cu carnati invelita in tortillias incalzite pe plita, totul alaturi de un pahar de un bun Cabernet… o nebunie si la final ce mai conteaza daca maine e tot frig, de data asta am castigat eu lupta cu el.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram