Cupcake Red Velvet- reteta perfecta

Astazi o reteta pe care vroiam sa v-o dau de mult: reteta de cupcake Red Velvet.

Mai este o saptamana pana la Valentine’s Day.

Exista o sumedenie de polemici in ce priveste aceasta sarbatoare: ca nu ar trebui serbata, ca nu este a noastra, ca este de import, ca e o chestie cu totul americana…dar pana la urma ce ne intereseaza? De ce sa refuzam un prilej de sarbatoare? nu vad sensul…si asa lacrimi varsam destule si apoi e vorba de a sarbatori iubirea, nu ura, razboiul; pentru mine e binevenita. Mai zic altii ca nu e nevoie de o zi anume pentru a sarbatori iubirea, ca iubirea trebuie serbata zi de zi…corect…dar din pacate nu ofacem…de cate ori suntem prea grabiti pentru a pune un  “te iubesc”, de cate ori suntem prea obositi , prea stresati pentru o imbratisare, pentru un sarut, pentru a oferi o floare, de cate ori nu lasam persoanele dragi pe maine…uneori e nevoie de a avea o zi in care sa ne oprim si sa ascultam inima, sau de cel putin o zi.

Si daca e Valentine’s Day nu poate lipsi la desert un Red Velvet…astazi eu mi l-am imaginat sub forma unui cupcake Red Velvet.

 

cupcake Red Velvet

cupcake Red Velvet

Cupcake Red Velvet. Ingrediente 12 portii

Pentru baze:

  • 250 g de faina 00
  • 15 g cacao
  • 300 g zahar
  • 120 g unt
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de vanilie
  • 240 ml lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura colorant alimentar

Pentru frosting:

  • 180 g smantana pentru frisca
  • 110 g mascarpone
  • 110 g philadelphia
  • 80 g zahar praf

Mai intai amestecati laptele cu sucul de lamaie si le lasati de o parte la temperatura camerei circa jumatate de ora. Amestecati intr-un bol faina cu cacaua si sarea. Intr-o planetarie (sau alt bol daca doriti sa utilizati un mixer), puneti untul si il amestecati bine pentru circa 2 minute, pana ce devine cremos. Adaugati zaharul si mai amestecati pentru alte 5 minute. Puneti ouale unul cate unul continuand sa amestecati.

Amestecati colorantul rosu cu laptele si sucul de lamaie. Incepeti sa puneti peste crema de unt si oua cate putin din amestecul de faine si cate putin din cel de lapte, alternandu-le si continuand sa amestecati usor. La final adaugati bicarbonatul stins cu otet.

Important pentru acest aluat este sa nu fie lucrat prea mult. Din momentul in care adaugati fainele incercati sa amestecati cat mai putin.

Puneti aluatul in formele de muffin (sau brioche depinde cum le numiti voi). Eu ma ajut cu un portionator de inghetata sau de un sac-a-poche pentru aceasta operatiune. Trebuie sa nu fie mai pline de trei sferturi pentru caz ele vor mai creste in cuptor.

Le dati la cuptor la 180 grade, preincalzit, pentru 15-17 minute.

Intre timp pregatiti frostingul. Bateti frisca cu zaharul, mascarpone si philadelphia la viteza mare. Puneti frostingul intr-un sac-a-poche cu stea in varf.

Gauriti cupcake-urile in mijloc si eliminati o parte di miez; umpleti golul ramas cu frosting si continuati deasupra cu sac-a-poche-ul formand o palarie. Miezul eliminat il faramitati si il asezati peste frosting si uite asa obtineti aceste minunate cupcake Red Velvet.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram