Un cupcake pentru ziua indragostitilor

Planul era sa public aceasta reteta ieri, de Ziua Indragostitilor…dar nu mi-a iesit. Ieri am fost pre incaracata de iubirea pentru munca in laborator: inghetate, tortulete, cupcake-uri, muffinuri, biscuiti si cand aseara am intrat in casa am reusit cu chiu cu vai sa fac ceva rapid pentru cina, sa ma spal si somn… Ei bine, dar e si astazi o zi si ne putem iubi si astazi, putem darui flori, ciocolata, prajiturele, putem pregati si astazi ceva dulce si bun impreuna pentru iubitii sau iubitele noastre sau pentru persoanele dragi din viata noastra in general.

Un cupcake pentru ziua indragostitilor

Un cupcake pentru ziua indragostitilor – ingredinete pentru circa 16 cupcake:

Pentru baze:

  • 425 g unt moale la tempertura camerei
  • 425 g zahar praf
  • 10 g praf de vanilie
  • 10 oua
  • 350 g faina 00
  • 50 g de cacao
  • 25 g praf de copt

Pentru frosting:

  • 300 g mascarpone
  • 90 g zahar praf
  • un coulis din 250 g fragute (se pot folosi si capsuni sau chiar zmeura), 1 lingura suc de lamaie, 50 g zahar praf

Mixati bine untul cu zaharul praf pana ce devine spumos. Incepeti sa adaugati ouale (la temperatura camerei) unul cate unul. Adaugati vanilia. Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt si cacaua. Puneti-le peste crema de unt si amestecati usor. Cu un  sac-a-poche sas cu un portionator pentru inghetata pune-ti compozitia in forme pentru muffin/brioche. Dati la cuptor preincalzit la 180 grade circa 16-17 minute. Faceti proba cu scobitoarea.

Pentru frosting pregatiti mai intai un coulis din fructe. Fragutele sau ce alt fruct ati ales le puneti pe foc intr-o tigaie antiaderenta, adaugati sucul de lamaie. Cand incep sa se incalzeasca le drobiti cu o lingura de lemn si adaugati zaharul. Amestecati pana ce se reduce putin compozitia. Treceti apoi totul printr-o sita si daca nu rezulta destul de dens mai puneti-l putin pe foc apoi lasati-l sa se raceasca.

Amestecati mascarponele cu zaharul si  adaugati putin cate putin coulis-ul pana ce obtineti o culoare roz placuta si o consistenta medie, de crema. Nu trebuie sa fie foarte subtire.

Taiati partea ridicata a cupcakeurilor (cea care creste din forme). Decupati o inimioara in mijlocul palariei taiate. Intinde-ti crema pe baza capcakeului si puneti palaria decupata deasupra. Spulverati deasupra zahar praf.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram