Crostata cu urda si ciocolata

Crostata cu urda si ciocolata… reteta asta nu puteti sa o pierdeti! Sunteti obligati sa o incercati! Va garantez ca e o nebunie de desert, moale, parfumat, nu foarte dulce, cu ciocolata crocanta. Eu v-o recomand din inima tuturora.

Vroiam sa va povestesc ceva in legatura cu acest desert. Am o prietena care de fiecare data cand venea la mine si ii prezentam diversele variante de desert, imi spunea ca pentru ea e ok orice important este sa nu aibe urda pentru ca nu ii place urda. Ei…s-a intampalt o data ca a venit cu mai multi prieteni si cum mai multi dintre ei isi luasera crostata cu urda continuau sa o laude, sa spuna cat e de divina. Curiozitatea a facut-o sa guste cateva firmituri la inceput apoi o felie intreaga. De atunci mi-a comandat deja acesta crostata de vreo 3- 4 ori pentru diferite evenimente. Acum imi spune ca este prajitura ei preferata. Concluzie: singurul risc daca pregatiti aceasta prajitura este sa va indragostiti la nebunie de ea.

Crostata cu urda si ciocolata

Crostata cu urda si ciocolata

Crostata cu urda si ciocolata. Ingrediente:

Pentru aluatul fraged aveti reteta aici  Despre aluatul fraged sau pasta frolla

Pentru umplutura:

  • 250 g urda
  • 50 g zahar
  • 60 g galbenus de ou (3 galbenuse)
  • 50 g bobite de ciocolata
  • coaja de la 1/2 portocala rasa

Mai intai pregatiti aluatul fraged ca si in reteta de mai sus. Cand este rece il intindeti pana la circa 4 mm si il asezati intr-o tava rotunda, patrata sau dreptunghiulara cu o bordura de 2 cm. Chiar daca tava este mai inalta, mentineti cu aluatul fraged o burdura de circa 2 cm.

Pregatiti umplutura. Eu folosesc pentru a face umplutura cat mai cremoasa celebrul Thermomix, dar asta nu inseamna ca nu puteti pregati prajitura asta fara el. Puteti foarte bine sa mixati cu un mixer toate ingredientele pana devin foarte cremoase, la o viteza medie. Pentru a usura acest procedeu puteti mai intai sa zdrobiti bine cu o furculita urda .

Puneti umplutura in tava peste aluatul fraged. Taiati fasii de aluat fraged de o latime de circa 2 cm -2.5 cm si decorati deasupra crostata. Puteti, in alternativa taia cu forme de biscuiti inimioare sau floricele si le puteti aseza deasupra. Dati crostata la cuptor preincalzit la 180 grade pentru circa 18 minute pana ce crostata are o culoare frumoasa catre aramiu deasupra, pana ce aluatul fraged se vede copt.

Crostata cu urda se serveste rece sau potae fi servita si calda cu putina inghetata de ciocolata sau vanilie alaturi.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram