Crostata cu mere si smantana

Reteta aceasta de crostata cu mere si smantana o pregatesc de obicei cand sunt in pana de idei, cand am nevoie de ceva rapid, care sa placa tuturor si care sa fie potrivita pentru orice moment al zilei: mic dejun, pranz, cina, gustare. Crostata cu mere si smantana reprezinta un clasic al patiseriei italiane. Este o combinatie perfecta intre crocantul aluatului fraged si umplutura moale din smantana, oua si felii de mere. Este o prajitura ce va placea mult tuturor varstelor: de la cei mai mici, la cei mai mari.

Crostata cu mere si smantana

Crostata cu mere si smantana

Crostata cu mere si smantana. Ingrediente:

Pentru aluatul fraged:

Pentru umplutura:

  • 1 kg de mere curatate si taiate felii
  • 100 g de zahar
  • 250 g de smantana dulce (pentru frisca)
  • 60 g de faina
  • 60 g de galbenus ( 3 galbenuse de ou)

Intindeti aluatul si asezati-l pe fundul tavii, unse inainte cu putin unt, lasand pe margini o bordura de 2 cm inaltime. Gauriti usor aluatul cu o furculita. Asezati in ordine feliile de mar.

Amestecati galbenusurile cu zaharul pana ce devide spumos. Adaugati faina si smantana amestecand bine. Varsati acest continut peste mere.

Dati la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 30-35 de minute.

Lasati sa se raceasca putin. Scoateti di forme si spulverati deasupra cu zahar praf. Crostata cu mere si smantana se poate consuma atat calduta cat si rece.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram