Prajituri Victoria sandwich cu capsuni

Victoria Sandwich este un tort de origine engleza, despre care se spune ca placea foarte mult reginii Victoria. Este de fapt un sandwich dulce cu un pandispan moale cu unt, umplut cu o crema de branza si dulceata. Se foloseste in principal dulceata de fructe de padure sau de capsuni.

In Anglia este una dintre prajiturile preferate pentru ceaiul de la ora 17:00.

Eu va propun astazi acest sandwich dulce in varinata mini, de prajitura.

Prajituri Victoria sandwich cu capsuni. Ingrediente (aproximatic 12 prajiturele):

Pentru blat:

  • 225 g unt la temperatura camerei
  • 225 g zahar
  • 225 g faina 00
  • 8 g praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita de vanilina sau cateva seminte de vanilie

Pentru umplutura:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g branza moale de intins pe paine de tip Philadelphia
  • 30 g zahar praf
  • 300 g dulceata de capsuni
  • 150-200 g capsuni proaspete

 

Prajituri Victoria sandwich cu capsuni. Pregatire:

Pregatiti mai intai blatul. Bateti bine untul cu zaharul 6-8 minute la viteza mare, pana ce devine cremos. Adaugati ouale, unul cate unul continuand sa amestecati la viteza medie. Adaugati aroma.

Cerneti faina impreuna cu praful de copt si sarea si le adaugati la amestecul de mai sus amestecand incet de jos in sus.

Varsati compozitia intr-o tava mare de cuptor acoperita cu hartie de cuptor si nivelati bine.  Aluatul nu trebuie sa fie mai gros de un deget.

Dati la cuptor preincalzit la 190 grade, cuptor static, pentru circa 25 de minute. Faceti clasica proba cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca blatul si imntre timp va ocupati de crema.

Crema este foarte simplu de realizat, dar este si foarte buna. Eu as manca-o asa, goala cu lingura :))

Puneti intr-o planetarie mascarponele, branza si zaharul si bateti la viteza mare pana obtineti o consistenta cremoasa, umflata care nu cade de pe lingura.

Taiati cu o forma rotunda sau cu un pahar pandispanul, obtinand mici pandispane rotunde cu un numar egal.

Pe jumatate din pandispane ungeti-le cu dulceata. Puneti crema intr-un sac-a- poche cu un varf in forma de stea. Acoperiti dulceata de pe fiecare pandispan cu crema plcand din mijloc catre exterior, in forma unui melc. Deasupra puneti capsuni pe care le-ati taiat cubulete. Acoperiti cu o alta bucatica de pandispan. Cerneti deasupra zahar praf. Faceti cu sac-a-poche-ul pe fiecare prajiturica un mic bulb de crema pe care aranjati o capsuna.

Prajituri Victoria sandwich cu capsuni. Note:

De obicei, eu scot ouale si untul din frigider cu 2 ore inainte de a ma apuca de pregatirea acestor prajituri.

Pandispanul ce imi ramane dupa ce tai dicurile pentru prajituri il folosesc pentru a pregati cake pops.

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram