Prajitura mea cu caise

Prajitura mea cu caise este ideala pentru zilele calduroase de vara. Este racoritoare si lejera si rapid de facut, ceea ce e ideal vara, cand nu exista o mare dorinta de a petrece pre mult timp prin bucatarie, pe langa aragaz sau pe langa cuptor.

Prajitura aceasta s-a nascut pentru ca vroiam sa fac ceva bun pentru cumnata mea, care este foarte atenta la silueta ei, la ce si cum mananca si nu este o mare iubitoare de dulciuri. Vroiam ceva nu foarte dulce, nu foarte caloric, cat mai sanatos posibil si care sa placa mult. Si uite asa s-a nascut prajitura mea cu caise care nu doar ca a satisfacut pe deplin gusturile cumnatei mele, dar a devenit si una dintre prajiturile mele preferate si am vazut ca place defapt tuturora.

Prajitura mea cu caise

Prajitura mea cu caise. Ingrediente:

  • 3 oua
  • 110 g zahar tos
  • 10 linguri de ulei de floarea soarelui
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 50 g faina 00
  • 125 g faina de migdale
  • 175 g urda
  • 8-10 caise
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara

 

Prajitura mea cu caise. Pregatire:

Separati mai intai galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecatgi bine cu zaharul pana obtineti o compozitie spumoasa. Adaugati 10 linguri de ulei, una cate una continuand sa amestecati.

Radeti coaja de la lamaie (doar partea galbena) si o adaugati in compozitie. Stoarceti sucul de la lamaie si il adaugati si pe acesta la amestecul de mai sus. Amestecati bine.

Intr-un bol amestecati cele doua faine si le adaugati in crema de mai sus. Amalgamati.

Bateti spuma albusurile de ou si le incorporati in aluatul obtinut. Amestecati usor, de sus in jos.

Adaugati la final urda pe care mai intai ati amestecat-o bine cu o lingura sa devina cremoasa. Amalgamati usor totul cu aceleasi miscari lente, de sus in jos.

Tapetati cu hartie de copt o tava mica de cuptor de circa 18/25 cm. Turnati compozitia in tava.

Spalati caisele, le desfaceti in doua si eliminati samburele. Asezati peste aluat, in tava caisele cu miezul in sus. Spulberati deasupra zahar brun, nucsoara si scortisoara.

Dati la cuptor preincalzit, static la 180 de grade pentru circa 45 de minute.

E buna atat calda cat si rece.

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram