Aluat de foietaj rapid

Toti stim ca pentru a face un bun aluat de foietaj avem nevoie de mult timp si de multa, multa rabdare.

Trebuie mai intai sa facem un aluat de baza in care vom impatura untul de 2, 3 sau chiar 4 ori, facand pauze de cate 15-30 de minute intre o impaturire si alta. Da, intradevar aceasta este strada normala pentru obtinerea unui bun foietaj. Dar, exista si o cale rapida, smechera pentru a avea succes cu aluatul de foietaj. Eu o folosesc de multe ori cand sunt presata de timp si va asigur ca rezultatul este demn de luat in seama.

Aluat de foietaj rapid. Ingrediente :

Pentru 2300 g de foietaj. Eu de obicei fac aceasta cantitate, iar aluatul ramas il tin invelit in folie alimentara in frigider (unde rezista fara probleme si doua saptamani), sau il congelez si il decongelez doar la nevoie.

  • 1000 g faina
  • 800 g unt rece, din frigider (puteti sa il inlocuiti cu margarina pentru un foietaj de post sau vegan)
  • 500 g apa rece
  • 20 g sare
  • 20 g malt de orz

Aluat de foietaj rapid. Pregatire:

Taiati untul rece in cuburi si amestecati-l pe o masa de lucru cu faina, pana ce obtineti un amestec nisipos. Formati o fantana si puneti in centru sarea, maltul si varsati apa rece. Framantati rapid pana ce obtineti un aluat neomogen ( untul nu trebuie sa fie amalgamat in aluat).

Acoperiti aluatul cu folie si dati-l la frigider pentru circa 10 minute.

Intinde-ti aluatul si impaturiti-l in patru de doua ori. Ce inseamna asta? Extremitatea dreapta a aluatului o aduceti si o plisati pana la jumatatea aluatului. Extremitatea stanga la fel . Apoi tot aluatul il impaturiti inca o data in doua. Trageti din nou aluatul si repetati acesta operatiune.

Acoperiti cu folie alimentara. Dati iarasi la frigider pentru 10 minute. Trageti din nou aluatul si il impaturiti in patru dupa care il puteti folosi dupa bunul vostru plac ca pe un aluat de foietaj obisnuit.

Author: Greta

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Strudel sarat cu ton si mazare | gretarachita.ro - […] Aluat de foietaj rapid […]

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram