Quiche cu somon, mazare si mustar

Nu stiu voua, dar mie imi plac foarte mult quiche-urile. Dupa ce faci 2-3 ti se par si foarte rapid si usor de pregatit. Sunt ideale pentru o cina cand esti in pana de idei, pentru un mic dejun mai special sau pentru un pic nic.

Aceasta quiche cu somon, mazare si mustar este una dintre preferatele mele. Este rafinata, dar plina de gust. Are multa culoare si se poate pregati in orice moment al anului.

Quiche cu somon, mazare si mustar

Quiche cu somon, mazare si mustar. Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 190 g de faina
  • 90 g unt rece
  • 1 galbenus de ou
  • piper negru macinat
  • 2 linguri de apa

Pentru umplutura:

  • 8-10 felii de somon afumat
  • 1 praz mic
  • 50 g mazare congelata
  • 2 oua
  • 275 g crema de branza de tip Philadelphia
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri capere tocate marunt
  • 150 ml smantana dulce de gatit
  • ulei de masline

Quiche cu somon, mazare si mustar. Pregatire:

Puneti intr-un robot faina si untul si activati-l pentru circa 30 de secunde pana ce obtineti un amestec nisipos. Bineinteles ca puteti face acest lucru si cu mana, dar daca sunteti in criza de timp robotul este un mare ajutor. Adaugati piperul, galbenusul de ou si apa. Mixati pana ce obtineti un aluat amalgamat. Transferati aluatul pe o masa de lucru presarata cu faina. Framantati-l si formati o minge pe care o inveliti in folie alimentara si o lasati sa odihneasca in frigider pentru 30 de minute.

Ungeti cu unt si presarati cu faina o tava pentru quiche cu un diametru de 18 cm. Intindeti aluatul si asezati-l in tava. Dati la frigider pentru 10 – 20 minute. Intre timp incalziti cuptorul la 200 grade C.

Cu o furculita gauriti aluatul intins in tava. Dati la cuptor pentru 12 minute.

Tocati in rondele prazul si trageti-l la tigaie cu un fir de ulei de masline. Lasati sa se raceasca apoi puneti prazul calit in tava, peste aluat. Aranjati feliile de somon afumat de jur imprejurul tavii, pe margini. In centru puneti caperele impreuna cu mazarea.

Bateti separat ouale impreuna cu mustarul si crema de branza. Turnati totul in tava.

Dati la cuptor pentru circa 40 de minute.

Serviti aceasta quiche cu somon, mazare si mustar calduta sau chiar rece.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram