Strudel sarat cu ton si mazare

Cand trebuie sa pregatesc ceva rapid pentru cina sau cand organizam un aperitiv de ultimul minut cu prietenii la noi acasa, un strudel sarat se dovedeste de multe ori a fi salvarea mea. Are mereu succes. Astazi am decis sa il umplu cu ton si mazare, dar puteti folosi pentru umplutura ceea ce va place mai mult  si ce aveti la dispozitie. De multe ori este o solutie si pentru a folosi ceea ce aveti inceput in frigider. De exemplu eu saptamana trecuta l-am facut cu carnati, felii de vinete si zucchini coapte pe grill si cascaval.

Strudel sarat cu ton si mazare. Ingrediente:

  • aluat de foietaj; reteta aici ( http://gretarachita.ro/2017/06/30/aluat-de-foietaj-rapid/ ) sau un aluat de foietaj dreptunghiular cumparat de la super market de buna calitate
  • 2 conserve de ton medii
  • 10 rosioare
  • 200 g de mazare congelata
  • 5-6 fire de chivas
  • circa 6 felii subtiri de branza topita (puteti folosi si alt tip de branza, dar nu cu un gust puternic pentru a nu acoperi gustul de ton)
  • 1 ou
  • 1 lingura de seminte de susan
  • sare
  • piper

 

Strudel sarat cu ton si mazare. Pregatire:

Daca ati optat pentru un aluat pregatit de voi, intindet-l in forma unui dreptunghi de lungimea unei tavi de cuptor. Puneti o hartie de copt in tava si asezati aluatul deasupra.

Daca, in schimb, ati ales sa cumparati aluatul gata facut, desfaceti-l si asezati-l pe o tava de cuptor.

Puneti pe mijloc, pe partea lunga a aluatului, formand un fel de carare tonul scurs de ulei. Peste, asezati mazarea descongelata, firele de chivas tocate nu foarte marunt, rosioarele taiate in 2.

Sarati si piperati.

Distribuiti peste feliile de branza topita astfel incat sa acoperiti toata umplutura.

Taiati aluatul de foietaj ramas in lateralele umpluturii in fasii de o latime de circa 2 centimetri si adanci pana la umplutura.

Inchideti mai intai extremitatile, impaturindu-le peste umplutura, apoi impletiti fasiile laterale peste umplutura.

Bateti intr-o farfurioara oul. Cu o pensula, intide-ti oul deasupra peste aluat. Puneti deasupra seminte de susan.

Dati la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 30 de minute.

 

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram