Prajitura cu mere de pe vremuri

Reteta aceasata de prajitura cu mere am gasit-o intr-o veche carte de bucate de-a mamei mele. Mi s-a parut interesanta, simpla, cu ingredinete putine si ieftine. Asa ca am incercat-o. Mi-a placut . Am vazut ca vine apreciata si de cei ce au gustat-o asa ca i-am acordat un loc important in caietul meu de retete.

Imi palce pentru ca ai o baza crocanta, deloc grasa, o umplutura moale, zemoasa de mere si spuma asta densa, caramelata deasupra. Nu e o prajitura foarte dulce, ci genul acela de prajitura, de ai tot manca.

Prajitura cu mere de pe vremuri. Ingrediente:

Pentru prima foaie:

  • 350 g de faina 00
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 100 ml vin alb
  • 80g de unt
  • seminte de vanilie sau 1/2 lingurita vanilina

Pentru umplutura:

  • 1500g mere curatate si taiate felii
  • 150 g de zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru a doua foaie:

  • 100 g de unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g de faina 00
  • 1/2 lingurita vanilina sau seminte de vanilie

Prajitura cu mere de pe vremuri. Pregatire:

Pentru prima foaie: se amesteca bine untul cu zaharul pana ce devine spumos. Se adauga oul. Amestecam. Adaugam vinul si faina si framantam. Acoperim aluatul cu folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin 10 minute.

Se unge o tava de cuptor rotunda sau dreptunghiulara cu unt si se tapeteaza cu faina. Intindem aluatul si il asezam in tava, imbracand si marginile tavii cu aluat.

Pentru umplutura: merele curatate, spalate si taiate felii le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le punem peste prima foaie in tava.

Pentru a doua foaie: amestecam bine untul cu 50 g de zahar pana ce devine spumos. Adaugam galbenusurile de ou, unul cate unul continuand sa amestecam la viteza medie. Separat se bat albusurile de ou cu zaharul ramas si cu aroma de vanilie pana ce devin spumoase si se adauga la prima compozitie. Amestecam usor de jos in sus. Adaugam faina si continuam sa amestecam in acelasi fel. Acoperim merele cu acest aluat.

Dam totul la cuptor preinlazit la 160 grade pentru circa 25-30 minute.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram