Prajitura sbrisolona cu portocale

Despre acest tip de prajitura, sbrisolona, am mai scris intr-un alt articol. Este o prajitura tipic italiana, cu un invelis crocant si un interior molae, cremos. De cele mai multe ori vine umpluta cu dulceata. Eu, de data aceasta am decis sa o umplu cu aceasta delicioasa crema de portocale si va asigur ca rezultatul este incredibil .

Parajitura Sbrisolona cu portocale. Ingredinete:

Pentru aluat:

  • 180 g faina 00
  • 60 g zahar
  • 70 g unt
  • 60 g ricotta / urda
  • coaja de la jumatate de portocala
  • 1 lingura de praf de copt

Pentru crema:

  • 1 ou
  • 60 g zahar
  • 250 ml de lapte
  • 25 g de faina
  • coja de la jumatate de portocala

Prajitura Sbrisolona cu portocale. Pregatire:

Pentru aluat:

Tocati marunt coaja de la jumatate de portocala. Amestecati-o cu 60 g de zahar, cu faina si cu praful de copt. Adaugati untul si urda. Framantati pana ce obtineti un aluat nisipos. Impartiti-l in doua.

Pentru crema:

Tocati marunt coaja de la jumatate de portocala. Amestecati-o cu 60 g de zahar si cu un ou. Puneti totul intr-o mica cratita. Adaugati laptele si faina si amestecati. Dati la foc mic, continuand sa amestecati pana ce crema incepe sa fiarba si se ingroasa (la fel cum se procedeaza pentru o clasica crema fiarta). Luati crema de pe foc, acoperiti cu folie alimentara, la contact si lasati-o sa se raceasca.

Intr-o tava cu diemetru de 20 de centimetri, tapetata cu hartie de copt, intindeti o parte di aluat. Peste adaugati crema. Nivelati. Deasupra distribuiti cealalta parte din aluat faramitata.

Dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Lasati sa se raceasca putin inainte de a o taia.

Prajitura o puteti face la fel de bine si intr-o tava patrata sau dreptunghiulara.

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram