Melci dospiti cu legume si prosciutto cotto

Sunt un mare fan de aluaturi dospite. Dulci, sarate, nu conteaza. Imi place sa le vad crescand. Imi place mirosul lor cand se coc -place e putin spus, ador mirosul acela. M-as parfuma cu miros de paine calda. Imi place sa rup aluatul cald.

De aceea incerc o garamada de retete de aluaturi dospite.

Acesti melci dospiti cu legume si prosciutto cotto sau sunca york i-am pregatit de multe ori si mereu au placut si altora nu numai mie. Uneori ii umpleam cu un mixt de branzeturi si pot sa zic ca sunt fenomenali si asa (foloseam mozzarella, provola afumata sau cascaval afumat, gorgonzola sau blue cheese).

Melci dospiti cu legume si prosciutto cotto. Ingrediente:

Pentu aluat:

  • faina 00 600 g
  • lapte 250 ml
  • unt 60g
  • drojdie proaspata 25 g
  • oua 2
  • zahar 12 g
  • sare 12 g

Pentru umplutura:

  • catofi mari 2
  • morcovi 3
  • prosciutto cotto sau sunca york 200g
  • urda 250g
  • parmezan 30 g
  • galbenus de ou 2
  • sare
  • piper

Pentru uns :

  • lapte 10 ml
  • ou 1
  • sare o piscatura

Melci dopsiti cu legume si prosciutto cotto. Pregatire:

Pentru aluat, amestecati toate ingredientele, mai putin ouale si sarea ce le veti adauga cand aluatul este deja pe jumatate amalgamat.

Va trebui sa obtineti un aluat moale si fin pe care iti veti lasa la dospit, acoperit pentru jumatate de ora.

Intre timp fierbeti cartofii si morcovii. Ii curatati si ii taiati cubulete mici.

Taiati si prosciutto cotto in cubulete mici. Amestecati cu cartofii si morcovii.

Sarati si piperati.

Faceti o crema din urda, parmezan ras fin si galbenusurile de ou.

Intindeti aluatul in forma de dreptunghi cu o grosime de circa 8 mm.

Ungeti-l cu crema de urda. Distribuiti deasupra amestecul de legume cu prosciutto.

Rulati aluatul. Inveliti-l cu folie alimentara si dati-l la congelator pentru circa 10-12 minute.

Taiati felii cu o grosime de circa 3 cm pe care le veti aseza pe o tava tapetata cu hartie.

Acoperiti tava cu un prosop de bucatarie si lasati la dospit pentru 1 ora.

Ungeti melcii cu amestecul de ou si lapte.

Dati la cuptor pentru circa 20 minute la 210 grade.

Serviti-i calzi.

Melcii acestia ii puteti pune si in pachetelul pentru scoala a fiilor vostri. Sunt gustosi si sanatosi.

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram