Biscuitii Vrajitoarei

In Italia, in noaptea de 5 spre 6 ianuarie, trece in zbor deasupra caselor, calare pe o matura Vrajitoarea. Aceasta lasa copiilor rai carbune, iar celor buni cate un ciorap plin cu dulciuri.
Legenda spune ca cei trei magi de la Rasarit, mergand spre locul in care s-a nascut Isus s-au ratacit la un moment dat. Au intalnit vrajitoarea, care le-a dat indicatii gresite, facandu-i sa se rataceasca si mai rau. Mai tarziu, Vrajitoarea ar fi avut remuscari si de atunci a decis ca in fiecare an, in acea noapte, sa mearga si sa imparta dulciuri la copiii buni si la cei rai carbuni.

Ciorapul meu de anul acesta este unul din aluat fraged. Am hotarat sa fac un alut fraged fara unt, asa ca sa nu ma simt prea vinovata dupa toate dulciurile super calorice din perioada sarbatorilor.

Biscuitii Vrajitoarei. Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g de faina 00 (cea mai potrivita ar fi cea speciala pentru biscuiti, cu o forta mai scazuta)
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 piscatura de sare
  • 70 ml de ulei de floarea soarelui
  • arome (coaja rasa de lamaie sau portocala, seminte de vanilie sau praf de vanilie)

Pentru glazura:

  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguri de zahar praf
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui

Biscuitii Vrajitoarei.  Pregatire:

Mixati ouale cu zaharul. Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt, sarea si aromele.

Puneti amestecul de prafuri peste ouale cu zahar si amestecati. Adaugati uleiul si amestecati bine.

Inveliti aluatul intr-o folie alimentara si dati-l la frigider pentru cel putin o ora.

Intideti apoi aluatul si taiati formele dorite. Pentru a face ciorapul va puteti ajuta cu un carton decupat in forma de ciorap.

Pentru coada maturii eu am taiat o bucatica de aluat in care am incorporat o lingurita de cacao, dupa ce aluatul a stat in frigider. Astfel cacao nu se incorporeaza in intregime si creeaza acea impresie de lemn.

Asezati biscuitii pe o tava, acoperita cu hartie de copt si dati-i la cuptor pentru circa 15 minute la 180 grade, cuptor static.

Pentru glazura amestecati toate ingredientele pe foc moderat pana ce ajungeti la consistenta dorita.

Puteti folosi si o glazura din albus de ou si zahar praf pe care sa o colorati apoi in diverse culori si sa va jucati impreuna cu copiii vostri decorand ciorapul.

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram