Placinta cu pere si ciocolata

De tare multa vreme vroiam sa fac acesta placinta cu pere si ciocolata, dar mereu intervenea cate ceva. Nu gaseam momentul ei, al placintei cu pere si ciocolata. Ei uite ca a sosit si acel moment.

Am incercat-o si rezultatul a fost foarte pozitiv, asa ca v-o recomand si voua. Eu am de gand sa o refac cat mai curand.

Placinta cu pere si ciocolata. Ingrediente (pentru o tava cu diamentru 18 cm):

Pentru aluat:

  • faina 00 230 g
  • cacao 40g
  • zahar tos 25 g
  • unt rece taiat cubulete 130 g
  • sare fina 8 g
  • apa foarte rece 90 g

Pentru frangipane:

  • unt la temperatura acmerei 90 g
  • ou 1
  • zahar tos 80 g
  • faina 00 90 g
  • faina de migdale 50 g

Pentru umplutura:

  • pere mari mature 4
  • ciocolata amaruie 200 g
  • scortisoara 12 g

Placinta cu pere si ciocolata. Pregatire:

Mai intai ocupati-va de frangipane.

Mixati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema spumoasa. Uniti uol, amestecand, apoi cele 2 faine. Incorporati.

Acoperiti aluatul cu folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 8 ore (ideal ar fi s il pregatiti de seara pentru a-l folosi a doua zi).

Pentru aluat, amestecati ingredientele seci si adaugati untul rece. Lucrati compozzitia cu doua cutite, ca si cum ar fi lamele unei foarfeci (se poate pregati si cu ajutorul unui robot de bucatarie). Adaugati apa cat ma rece posibil putin cate putin si framantati. Inveliti aluatul in folie alimentara. Dati aluatul la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.

Pentru umplutura: curatati si taiati cubulete perele. Amestecati-le cu scortisoara si cu ciocolata taiata marunt.

Distribuiti putina faina pe o masa de lucru. Intinddeti cu un facalet jumatate din aluat. Puneti-l intr-o tava rotunda cu diametru de 18 cm, acoperita cu hartie de copt. Taiati cu o foarfeca excesul de aluat. Acesta trebuie sa iasa din tava de circa 2 cm.

Umpleti tava cu crema frangipane. Puneti deasupra perele. Se va forma o cupola.

Intideti aluatul ramas si puneti-l peste pere. Impaturati marginile inspre interior astfel incat sa inchideti bine placinta, sa nu iasa umplutura.

Gauriti deasupra placinta cu o furculita.

Ungeti deasupra cu ujutorul unei pensule cu un ou batut cu 15 ml de lapte.

Presarati deasupra zahar brun si scortisoara.

Dati la cuptor pentru circa 1 ora, la 170 de grade, cuptor static.

Dupa ce ati scos din cuptor placinta, asteptati circa 10 minute si ajutandu-va cu hartia de copt puneti-o pe un grilaj astfel incat sa nu se umezeasca dedesubt.

 

Author: Greta

Share This Post On

Submit a Comment

Il tuo indirizzo email non sarĂ  pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Translate »
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our FeedVisit Us On Instagram